Leusden,
26
augustus
2016
|
10:00
Europe/Amsterdam

Porsche start Digital Lab in Berlijn

Samenvatting

 In Berlijn is het Porsche Digital lab geopend. Daarmee zet Porsche een volgende stap richting digitale transformatie. In het lab worden innovatieve informatietechnologieën geïdentificeerd en beproefd. Het lab is ook een platform dat ruimte biedt voor samenwerking met technologiebedrijven, startups en wetenschappers. MHP, een dochterfirma van Porsche is partner van het Digital Lab. Dit bedrijf uit Ludwigsburg is voor de auto-industrie een toonaangevende speler op het gebied van Management- en IT-consultancy.

De oprichting van het Porsche Digital Lab komt voort uit de ingrijpende verandering die de autobranche doormaakt. De digitalisering raakt alles aspecten van het bedrijf: interne processen, het contact met klanten en uiteraard ook de producten en diensten. Auto’s gaan in toenemende mate online en er komen steeds meer nieuwe mobiliteitsconcepten, ook van nieuwe aanbieders. In deze setting streeft Porsche ernaar om zich tot ontwikkelen tot het meest innovatieve merk voor exclusieve en sportieve mobiliteit.

Praktijkgericht

In het Porsche Digital Lab houden teams van Porsche en MHP zich bezig met de vraag hoe innovaties op het gebied van Big Data & Machine Learning, Micro Services & Cloud technologieën en Industrie 4.0 & Internet of things naar de praktijk zijn te vertalen. Trendscouting en brainstromsessies zijn belangrijke elementen om te komen tot het opzetten van IT-prototypen en –componenten. Dit werk bevordert creativiteit en het contact met innovatieve technologiebedrijven, ook al omdat Berlijn een bloeiende startup-cultuur kent. Het Porsche Digital lab biedt zo de mogelijkheden om flexibel en snel met nieuwe technologieën te experimenteren en IT-innovaties in praktijk te brengen.

Nauwe samenwerking: Porsche Digital Lab en Porsche Digital GmbH

De oprichting van het Porsche Digital volgt op de start van Porsche Digital GmbH in Ludwigsburg. Bij Porsche Digital staan de producten en diensten voor de klanten van Porsche centraal. Dan gaat het onder meer om verbonden mobiliteit, intuïtieve bedieningsconcepten en voertuigarchitectuur van de toekomst. Dit zijn stuk voor stuk belangrijke elementen in een digitaal ecosysteem dat ruimte biedt voor nieuwe diensten en businessmodellen. Het Porsche Digital Lab eb Porsche Digital gaan nauw samenwerken.