Leusden,
18
december
2015
|
14:50
Europe/Amsterdam

Porsche sportsucces in boekvorm

Samenvatting

Autosportverslaggever René de Boer schreef een boek over de overwinning van Porsche bij de 24 Uur van Le Mans van dit jaar. ‘Porsche Victory 2015’ is een succesverhaal op 192 prachtig uitgevoerde en rijk geïllustreerde pagina’s.

Porsche boekte bij de 24 Uur van Le Mans in juni 2015 een memorabele overwinning. Eén jaar na de terugkeer op het hoogste niveau van de lange-afstandsracerij was het Porsche-fabrieksteam met de 919 Hybrids goed voor plaatsen één en twee in de klassieke Franse race. Ook in de GT-klassen was Porsche met de 911 RSR succesvol, met onder meer een tweede plaats in de LM-GTE-Am-klasse van het team rondom acteur/coureur Patrick Dempsey.

Een boek van formaat

Voor de Duitse uitgever Gruppe C Motorsport Verlag, dat al sinds 1993 het officiële Porsche Sport-jaarboek uitgeeft en in totaal ruim dertig boeken over Porsche heeft gepubliceerd, waren de prestaties dé aanleiding voor ‘Porsche Victory 2015’. In het boek, een gebonden uitgave met hardcover, doet René de Boer op 192 pagina’s in fors formaat (235 x 315 cm) in drie talen (Frans, Duits, Engels) verslag van de prestaties van de Porsche-teams tijdens ‘Les 24 Heures’ van dit jaar. Het logische startpunt is de onthulling van de auto’s, eind maart tijdens de FIA WEC-test op Paul Ricard. Via de testdag op Le Mans, de technische keuring, de trainingen en kwalificaties en de rijdersparade werkt de Boer toe naar het volledige verhaal van de race. Dit alles wordt geïllustreerd met ruim 440 full-colour-foto’s van acht verschillende topfotografen.

Porsche hoort op Le Mans

René de Boer schrijft regelmatig over Porsche, zeker sinds het merk in 2014 terugkeerde in de topklasse van de lange-afstandsracerij. “Eerder al, in 2008, was ik perschef van het team Van Merksteijn Motorsport, dat met de Porsche RS Spyder met Jos Verstappen, Jeroen Bleekemolen en Peter van Merksteijn, dat jaar oppermachtig was in de LM-P2 klasse, inclusief de klassewinst tijdens de 24 Uur van Le Mans. Een prachtig project om bij betrokken te zijn, iets waar ik nog steeds met plezier op terugkijk. Ik vond het mooi dat Porsche terugkwam in de hoogste divisie van de lange-afstandsraces. Daar hoort het merk thuis!”

Porsche Victory 2015 (ISBN 978-3-928540-797) is een uitgave van Gruppe C Motorsport Verlag. De verkoopprijs bedraagt € 40 excl. verpakkings- en verzendkosten. Bestellen kan via www.gruppec-verlag.de of telefonisch: +49 203 76 55 11