Leusden,
30
november
2018
|
06:00
Europe/Amsterdam

‘Porsche Road Trip’: voor de leukste weg van A naar B

‘Porsche Road Trip’, de nieuwe app van Porsche, ondersteunt reislustige autoliefhebbers bij het plannen en organiseren van bijzondere trips en het navigeren naar hun einddoel. 'Porsche Road Trip' biedt suggesties voor reizen van verschillende afstanden, variërend van een halve of hele dag tot een tweedaagse reis inclusief overnachtingmogelijkheden. De routes bevatten aanbevelingen voor geselecteerde restaurants en hotels. Daarnaast wijst de service onderweg ook op tussenstops, points of interest en mooie vergezichten.

“We willen rijplezier met digitale oplossingen ondersteunen. Met 'Porsche Road Trip' organiseren we op intelligente wijze reizen en routes voor onze rijders, waardoor ze comfort en rijplezier onderweg kunnen combineren,” zegt Thilo Koslowski, Managing Director van Porsche Digital, het competentiecentrum voor digitalisering van Porsche.

Voor alle Porsches, inclusief klassiekers

Na het selecteren van een route in de 'Porsche Road Trip' app kan de gebruiker restaurants en accommodaties rechtstreeks via de app reserveren en boeken. Vervolgens wordt een individuele route voor de reis samengesteld en kan de klant zijn trip opslaan na met zijn eigen Porsche ID te hebben ingelogd. Vervolgens begeleidt de app-based navigatiefunctie de route door het hele gebied. Dit betekent dat de app in alle auto’s, inclusief klassiekers, is te gebruiken. De service is in de toekomst ook rechtstreeks in het PCM beschikbaar, te beginnen met de nieuwe 911 in het voorjaar van 2019.

Vooralsnog bevat 'Porsche Road Trip' routes in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, en ook een aantal trips in de VS. Porsche Digital breidt het aantal routes gaandeweg ook in andere landen uit. Ook voor spontane trips van A naar B is Porsche Road Trip te gebruiken. De routegenerator in de app bedenkt de leukste routes vanaf een gekozen startpunt nadat de kompasrichting en -lengte zijn opgegeven. 'Porsche Road Trip' is nu gratis verkrijgbaar voor iOS in de App Store.