16
februari
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Porsche Panamera met direct ingespoten V6 debuteert in Beijing

De nieuwe Panamera V6-modellen zijn het resultaat van de consequent doorgevoerde Porsche Intelligent Performance-ontwikkelingsstrategie. Dat komt onder meer tot uiting in de verbruikscijfers. Beide modellen laten met het PDK (Porsche-Doppelkupplungsgetriebe) en de Auto Start-Stopfunctie een gemiddeld verbruik van minder dan 10,0 l/100 km voor zich noteren (volgens NEFZ). De Porsche Panamera met PDK verbruikt  9,3 l/100 km en heeft een CO2-uitstoot van 218 g/km. De Panamera 4 met PDK verbruikt  9,6 l/100 km en heeft een CO2-uitstoot van 225 g/km.


Licht

De gunstige verbruikscijfers en het hoge prestatieniveau van de nieuwe Panamera-modellen is ook te danken aan de lichtgewicht architectuur. Zo zijn de assen, de deuren, de motorkap, de zijschermen en de achterklep van aluminium of een combinatie van aluminium gemaakt. Ook de nieuwe ontwikkelde V6 met een blokhoek van 90 graden, die in de Porsche motorenfabriek in Zuffenhausen wordt gemaakt, is opmerkelijk licht. Het gewichtsvoordeel ten opzichte van de V8-motor van de Panamera S/4S bedraagt 30 kilo. Het totaalgewicht van de nieuwe Panamera bedraagt 1.730 kg.


Sportief karakter

De nieuwe Panamera-modellen zijn evenals hun familieleden met V8-motor echte Gran Turismo’s. Ze koppelen een sportieve inborst aan een hoge mate van (dagelijks) gebruiksgemak en comfort. Standaard beschikken de nieuwe modellen over stalen veren in combinatie met variabele schokdempers. Als optie is adaptieve luchtvering beschikbaar. Hiermee kunnen de rijeigenschappen over een breed spectrum variëren: van extra comfortabel tot en met extreem sportief.


De nieuwe Panamera-modellen worden in mei op de Nederlandse markt verwacht. De Panamera met PDK is verkrijgbaar vanaf € 104.900 (incl. BPM/BTW) en de Panamera 4, met standaard PDK, voor € 111.100 (incl. BPM/BTW).