31
mei
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Porsche Museum presenteert expositie `60 Jaar Porsche-Clubs`


Voor de sportautofabrikant is dit jubileum aanleiding om de leden van de clubs te bedanken voor hun loyaliteit. Porsche heeft daarom een speciale jubileumuitgave van de 911 Carrera S ontwikkeld. Deze 911 Club Coupé verschijnt in een oplage van slechts dertien exemplaren. De speciale 911 is uitsluitend voor leden van de Porsche-clubs verkrijgbaar en is tijdens de tentoonstelling voor het eerst te zien.

De Porsche Club Coupé is voorzien van een uitgebreide extra uitrusting. De motor is voorzien van de nieuwe Powerkit, die het vermogen opstuwt naar 316 kW (430 pk). De auto is verder voorzien van het SportDesign-pakket en een speciaal interieur van Porsche Exclusive. De 911 Club Coupé is gespoten in de kleur ‘Brewster Green’, net als de 20 inch grote SportTechno-wielen. De exclusiviteit van deze speciale uitvoering wordt onderstreept door de op iedere koper afgestemde en beletterde sierbies en met verlichte instaplijsten waarop de modelnaam en het jubileumlogo prijken. Een van de dertien exemplaren blijft als eerbetoon aan het Porsche-clubleven eigendom van Porsche. Leden van de Porsche-clubs kunnen zich tot en met 16 juli 2012 registreren op www.porsche.com/911-club-coupe om een van de twaalf resterende exemplaren te bemachtigen. Met een officiële, notariële trekking worden vervolgens twaalf namen van leden geselecteerd, die een exemplaar kunnen kopen.

Ook voor het eerst te zien in het Porsche Museum als onderdeel van de ’60 Jaar Porsche-Clubs’ tentoonstelling is de 911 T Coupé bekend van het ‘Revive the Passion’ restauratieproject van Porsche Club Amerika. Afgelopen jaar werd een originele Amerikaanse versie van dit model uit 1973 door Porsche Classic experts gerestaureerd. Dit unieke exemplaar werd vervolgens onder Amerikaanse Club-leden verloot.

De 911 Club Coupé komt beschikbaar voor alle markten, behalve China en India. De prijs in Duitsland bedraagt 142.831 euro, exclusief BTW. Het Porsche Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 09.00- tot 18.00 uur. Leden van Porsche-clubs mogen gratis naar binnen. Meer informatie over officiële Nederlandse Porsche Clubs is te vinden op www.porsche.nl/clubs


Noot: beeldmateriaal van de speciale tentoonstelling ‘60 jaar Porsche-clubs’, van de 911 Club Coupé en van de 911 T Coupé is beschikbaar voor geaccrediteerde journalisten uit Porsche’s persdatabank via het volgende adres: https://presse.porsche.de.