28
januari
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Porsche museum opent z`n deuren

Het museum staat op drie poten en lijkt daardoor zo’n zestien meter boven de Porscheplatz te zweven. Porsche toont in het nieuwe gebouw op een totale expositieruimte van 5.600 vierkante meter 80 van de 404 auto’s uit z’n collectie. Onder deze modellen zitten pronkstukken als de oer-Porsche type 64, het eerste model van de 911 en prototypes van de 924 en 928. Naast modellen van de wereldberoemde 356, 550 en 911 is er ook een overzicht van diverse circuitauto’s. Alle wagens zijn grondig gerestaureerd voor hun intrede in het museum. Museumdirecteur Achim Stejskal spreekt van een rollend museum, aangezien de meeste Porsches uit de collectie daadwerkelijk rijdbaar zijn. “We zetten deze auto’s regelmatig overal op de wereld in. Daardoor verandert de samenstelling van de tentoonstelling continu. Je vindt hier steeds weer andere Porsche-curiosa.”


De bezoekers – Porsche verwacht er ruim 200.000 per jaar - worden via een opgang van de foyer naar de spierwitte tentoonstellingsruimten geleid. Daar kan de bezoeker kiezen voor een chronologische rondgang vanaf het begin van de firma Porsche in 1948 of voor een rondgang langs de types die in de loop der jaren zijn gefabriceerd. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om tussentijds over te steken. In het museum werkt Porsche met thema-eilanden waarin spraakmakende elementen uit de Porsche geschiedenis extra aandacht krijgen. Zo wordt de 911 extra belicht maar is er ook een eiland met de vele Le Mans successen. Door de cleane, witte omgeving wordt de vorm en de schoonheid van de modellen extra benadrukt. Porsche heeft in het museum ook een museumwerkplaats, een exclusief restaurant en de afdeling met het historisch archief een plek gegeven.


Het nieuwe Porschemuseum is op alle dagen van de week van negen tot zes uur geopend, behalve maandag. De toegang bedraagt acht euro. Kinderen tot 14 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen. Meer informatie via www.porsche.de/museum.