08
september
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Porsche museum eert Ferry Porsche

Op de tentoonstelling zijn tevens drie zogenoemde ‘verjaardagsauto’s’ van Ferry Porsche te zien. Deze auto’s ontving hij destijds van zijn werknemers. Daarnaast geven nooit eerder gepubliceerde foto’s, persoonlijke documenten en eigendommen uit het ondernemingsarchief de bezoeker nieuwe inzichten in de activiteiten van de ondernemer en mens Ferry Porsche.


Het succesverhaal van de sportautofabrikant is ondenkbaar zonder het levenswerk van Ferry Porsche. Onder zijn leiding groeide het ingenieursbureau van zijn vader Ferdinand uit tot een zelfstandige automobielfabrikant. De in 1948 voorgestelde “Type 356” was de eerste sportauto die de naam Porsche droeg. Als directeur en voorzitter van de raad van commissarissen leidde Ferry Porsche de onderneming gedurende vijf decennia en is het bedrijf uitgegroeid tot de belangrijkste fabrikant van premiumsportauto’s ter wereld.


Het Porsche Museum in Stuttgart is elke week van dinsdag tot en met zondag geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Meer informatie staat op de website www.porsche.de/museum.