14
mei
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Porsche krijgt onderscheiding Best Performance Engine

Bij The International Engine of the Year 2007-verkiezing oogstte Porsche al succes in de klasse voor motoren met een inhoud tussen de 3,0 en 4,0 liter. Dit jaar eindigde de 3,6-liter boxermotor met 480 pk (530 pk in de 911 GT2) op de eerste plaats in de klasse zonder cilinderinhoudrestricties, vóór sterke concurrenten van BMW, Ferrari, Nissan en Audi.


Optimale beheersing

Voor het eerst in het bestaan van de 911 Turbo is de motor uitgerust met een uitlaatgasturbo met variabele turbinegeometrie (VTG). Deze techniek zorgt voor een optimale beheersing van de uitlaatgasstroming over het gehele toerenbereik van de motor. De luchtstroom beweegt door de variabele stand van de turbineschoepen in precies de juiste richting en onder de juiste hoek. Dat zorgt voor een merkbaar soepelere en snellere acceleratie, vooral bij lage toerentallen.


Voor de The International Engine of the Year-verkiezing brengen 65 autojournalisten uit meer dan dertig landen hun stem uit op motoren in diverse categorieën. Behalve op de prestaties, het brandstofverbruik en het gebruikscomfort van een motor, let de jury ook op de toepassing van vooruitstrevende techniek.