27
juni
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Porsche kiest Magna Steyr als toekomstige productiepartner

`Valmet heeft elf jaar lang meer dan 200.000 sportauto’s van onberispelijke kwaliteit afgeleverd`, licht Holger P. Härter toe. Als vice-voorzitter en financieel directeur van Porsche SE is hij verantwoordelijk voor het toewijzen van externe productielocaties. `Onze beslissing om de samenwerking niet voort te zetten, is zeer zeker geen oordeel over Valmet. Het was de hoge capaciteit en de competentie voor ontwikkelingswerk dat de balans liet doorslaan naar Magna Steyr als onze nieuwe partner.`


Porsche kan door het contract met Magna Steyr blijvend flexibel omgaan met productiecapaciteit. Vanaf 2012 neemt de fabriek van Magna Steyr in Graz de complete productie over van de Boxster-serie, die om capaciteitsredenen niet in de Porsche-fabriek in Zuffenhausen gebouwd kan worden. Porsche levert de motoren en andere componenten aan. Zo kan ook in de toekomst de fabriek in Zuffenhausen op volle sterkte blijven draaien.


Porsche en de Magna Group werken al op meer fronten met elkaar samen. Het bedrijf levert al langer vele belangrijke onderdelen aan Porsche, vooral op het gebied van cabrioletdaken en plaatwerkdelen.