Leusden,
04
december
2015
|
07:00
Europe/Amsterdam

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016: grensverleggend

Samenvatting

De Porsche 911 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux krijgt in zijn vierde seizoen een extra sportieve impuls door een samenwerking met de Porsche Carrera Cup France. Naast wedstrijden in de België en Nederland staan in 2016 ook optredens op Franse circuits op de planning.

De Porsche 911 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux wordt nog spectaculairder door de samenwerking met de Porsche Carrera Cup France. Zo komen de Benelux-rijders ook in actie op het Bugatti-circuit in Le Mans en op het fameuze Paul Ricard-circuit in Le Castellet. Dat betekent nog meer competitie op internationaal niveau en daarmee een extra (spectaculaire) dimensie voor zowel coureurs als publiek.

Spektakel in Spa

Naast de races in Frankrijk staat er nog meer moois op het programma voor de Porsche GT3 Cup Challenge. Een bijzonder hoogtepunt is het optreden tijdens de Belgische manche van het FIA WEC op Spa-Francorchamps, één van de mooiste autosportevenementen van België. Later in het seizoen wordt Spa nogmaals aangedaan tijdens de Spa Euro Race. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux brengt ook twee bezoeken aan het Circuit Park Zandvoort. De eerste keer tijdens de Porsche Days Netherlands en de tweede keer tijdens de Finaleraces.

Twee races per weekeinde

Het format van de wedstrijden is onveranderd met twee sprintraces van 30 minuten per weekend. Het kampioenschap blijft zeer aantrekkelijk voor gentlemen-drivers, die een eigen klassement krijgen, terwijl ze ook punten in het algemene klassement scoren en nog steeds een wagen kunnen delen. Tijdens de races met de Carrera Cup France is uitsluitend de nieuwe 911 GT3 Cup (991) toegelaten.

Banden van Michelin

Met ingang van 2016 maken de auto’s die aantreden bij de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux gebruik van Michelin-banden. Michelin is sinds jaren dé Porsche partner als het gaat om high-performance-banden.