Leusden,
25
mei
2018
|
07:00
Europe/Amsterdam

Porsche fans massaal naar Best

Het PUUR Porsche Treffen viert zondag 27 mei zijn zevende editie in Best. Wat begon als een klein initiatief, is uitgegroeid tot een van de grootste Porsche events van Europa. Het treffen trekt jaarlijks zo’n 2.000 Porsches en duizenden Porsche fans naar de oevers van recreatieterrein Aquabest in Best.

De bezoekers van het evenement treffen ook dit jaar weer een dwarsdoorsnede aan van wat Porsche tot en met het zeventigste jubileumjaar heeft gebouwd: van vroege exemplaren van de 356 tot de laatste generatie van de 911, maar ook Porsches als de Boxster, Cayman, Panamera, Macan en Cayenne, de 918 Spyder en representanten van de Transaxle-modellen 924, 944, 968 en 928.

Verjaardag 964 gevierd

PUUR schenkt deze editie extra aandacht aan de luchtgekoelde 964, die dit jaar zijn dertigste verjaardag viert. Met de 964 zette Porsche in 1988 één van de belangrijkste ontwikkelingsstappen in de geschiedenis van de 911. Het model was voorzien van een nieuw ontwikkelde 3,6-liter motor die met 250 pk de krachtigste luchtgekoelde boxermotor zonder turbo in de geschiedenis van de 911 was. Ook was het de eerste 911 die leverbaar was met permanente vierwielaandrijving. Tijdens het PUUR Porsche treffen is een speciaal 964-plein ingericht waar eigenaren van dit model hun auto kunnen parkeren. Daarnaast is een aantal bijzondere versies van de 964 te zien dat door Nederlandse eigenaren ter beschikking wordt gesteld.

Het hart van het terrein is traditioneel gereserveerd voor diverse standhouders. De Beachclub Sunrise op het evenemententerrein is de plaats voor de markt van Porsche gadgets zoals modelauto’s, brochures, en boeken. Ook zijn het restaurant en terras open voor hapjes en drankjes en zijn op een groot televisiescherm (auto)sportactiviteiten live te volgen. Een jury trekt het terrein van Aquabest rond om de fraaiste Porsches te keuren en te selecteren voor het Concours d’Elegance.

Aquabest is 100% Porsche. Dat betekent onder meer dat alleen Porsches op het evenemententerrein mogen parkeren. Het event in Best duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Porsche liefhebbers komen in juni overigens nog vaker aan hun trekken, onder meer met de Europese Porsche Parade (zaterdag 2 juni in Almere) en de Porsche Days 2018 die op 9 en 10 juni plaatsvinden op Circuit Zandvoort. Bij het event op het duinencircuit wordt het 70-jarig jubileum van Porsche sportwagens uitgebreid gevierd en krijgen eigenaren en fans de kans om zich onder te dompelen in de historie van het merk Porsche.