11
mei
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Porsche Engineering leidt onderzoek voor elektrische auto`s


Wolfgang Hatz, die in de raad van bestuur van Porsche verantwoordelijk is voor onderzoek en ontwikkeling, ziet dit als een prachtkans: “Het project e-generation zal ongetwijfeld via innovatieve en baanbrekende technologie een sterke impuls geven aan de elektrische mobiliteit. Met de partners uit de Duitse auto- en toeleveringsindustrie en uit de wetenschap hebben we alle kennis voorhanden om dat doel zo snel als technisch mogelijk is, te bereiken.”


Budget

Het project krijgt steun van het ministerie van ontwikkeling en innovatie, in het kader van het beleidsprogramma IKT2020, dat is gericht op bevordering van hightech-ontwikkeling. Voor het project e-generation is een budget van 39 miljoen euro beschikbaar. De helft daarvan komt van het ministerie. De andere helft wordt door de deelnemende partners ingebracht.

De focus in het onderzoek ligt op de ontwikkeling van een nieuwe generatie componenten voor elektrische voertuigen. Die componenten moeten door de gezamenlijk toepassing de efficiency in belangrijke mate verbeteren en bijdragen aan een lager voertuiggewicht. Ook wordt bekeken welk kostenvoordeel er zit in het delen van componenten voor verschillende merken en modellen. Het onderzoek bestrijkt dus een breed aandachtsveld. In zeven deelprojecten wordt over alle aspecten het hoofd gebogen.

De partners in het project zijn: Porsche Engineering Group GmbH, Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Volkswagen AG, Robert Bosch GmbH, Behr GmbH & Co. KG, ZF Friedrichshafen AG, Infineon Technologies AG, ascs, Fraunhofer LBF, universiteit van Ulm, het Duitse onderzoeksinstituut voor motorvoertuigen en motoren, de technische universiteit van Dresden, het Karlsruher instituut voor technologie, RWTH Aken en de technische universiteit van Braunschweig.