Leusden,
06
april
2017
|
11:26
Europe/Amsterdam

Porsche en Audi slaan handen ineen voor gezamenlijke platformarchitectuur

Samenvatting

Porsche en Audi gaan nog nauwer samenwerken op het gebied van platformarchitectuur. Oliver Blume en Rupert Stadler, de respectievelijke bestuursvoorzitters van Porsche AG en Audi AG, hebben daarvoor het groene licht gegeven. Door samen op te trekken, kunnen beide fabrikanten nog concurrerender zijn op het gebied van elektrische aandrijflijnen, digitalisering en autonome technologie.

“Gezamenlijk boeken we sneller vooruitgang in de race naar de mobiliteit van de toekomst. Wij gaan de expertise van beide ondernemingen optimaal benutten en profiteren van de voordelen van synergiën,” aldus Oliver Blume, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Porsche AG. “We gaan samenwerken op gebieden waar dat zinvol is. Tegelijkertijd zullen we ook heel zorgvuldig omgaan met zaken die bepalend zijn voor de differentiatie tussen onze merken. Een Porsche blijft altijd een Porsche, ook in de toekomst.”

“Door de ontwikkelingscapaciteit van Audi en Porsche te combineren, staan we ook in de toekomst ons mannetje op technologisch vlak”, aldus Rupert Stadler, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Audi AG. “We delen een groot aantal merkwaarden en zijn bovendien altijd op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten.”

De Volkswagen Group zet al jaren in op synergie. Zo werken Porsche, Volkswagen en Audi reeds lange tijd samen op het gebied van SUV’s. Hoe de komende jaren eruit gaan zien, bepalen Porsche en Audi in de komende maanden. Gezamenlijke teams gaan uittekenen hoe de ontwikkeling van gedeelde platformen en onderdelen tot 2025 wordt ingevuld. Ieder project zal worden geleid door twee managers: één van Porsche en één van Audi.