Leusden,
11
april
2017
|
10:22
Europe/Amsterdam

Porsche Classic op Techno Classica

Samenvatting

De jaarlijkse Techno Classica beurs in Essen (Duitsland) draait opnieuw uit op een Porsche festijn. Dit grootste klassiekerevenement van Europa staat traditiegetrouw al bomvol met klassieke Porsches, maar dit jaar lijkt dat aantal opnieuw te worden overtroffen. Op de beurs, die nog tot en met 9 april duurt, is Porsche Classic aanwezig met een grote stand in hal 7. Daarnaast zijn alle Europese Porsche Classic Partners vertegenwoordigd; Nederland doet met Porsche Centrum Gelderland, met het eerste Porsche Classic Center ter wereld, en Porsche Centrum Eindhoven een flinke duit in het zakje. 

Op de stand van Porsche Classic in hal 7 pakt Porsche onder meer uit met twee vroege exemplaren van de 911 en een zeldzame 356 die momenteel wordt gerestaureerd. Daarnaast heeft Porsche een aantal 928’s uit het museum op de stand staan waarmee de veertigste verjaardag van de spraakmakende transaxle wordt gevierd. Behalve de oer-928 uit 1977 is ook een verlengde, vierpersoons 928 S uit 1984 te aanschouwen, de enige die Porsche ooit gebouwd heeft. Ferry Porsche kreeg de sportwagen cadeau bij zijn 75ste verjaardag. De vijftien Europese Porsche Classic Partners hebben klassieke Porsches mee naar Essen genomen die op aparte stands zijn te bezichtigen. Een van de highlights is een originele 904 Carrera GTS, een straatversie uit 1964 van de beroemde racer die begin jaren zestig door Porsche voor FIA-GT-races is ontwikkeld. Net als in de voorgaande jaren zijn ook de Porsche clubs goed vertegenwoordigd op de grootste klassiekerbeurs van Europa. Zij vinden een plek in hal 3.

Gallery.

 

 

Erfgoed

Porsche toont in Essen aan dat het merk veel waarde hecht aan zijn erfgoed. Zo’n 70 procent van alle auto’s die Porsche sinds 1948 heeft gebouwd, rijdt nog steeds. Zo toont het merk in Essen een deel van de meer dan 52.000 originele onderdelen die gewoon bij de dealer leverbaar zijn en waarmee de klassiekers op de weg zijn te houden. Daarnaast breidt Porsche het aantal Porsche Centra dat zich intensief met de klassieker bezighoudt, steeds verder uit. Wereldwijd zijn inmiddels 51 Porsche Classic Partners gecertificeerd. Zij richten zich niet alleen op het onderhouden van de klassiekers uit Stuttgart-Zuffenhausen van tien jaar en ouder, maar draaien hun hand ook niet om voor een totale restauratie van een voertuig. Porsche toont op de stand een aantal voorbeelden van dergelijke ingrijpende restauraties. Zo is op de stand van de Classic Partners in hal 7 onder meer een perfect gerestaureerde kale body te zien van een 911 Turbo uit 1975. Daarnaast staat er een 356 B 2000 GS Carrera 2 Cabriolet in opbouw en toont Porsche een compleet gerestaureerde 911 S uit 1966 – een van de eerste exemplaren die is uitgerust met de beroemde gesmede Fuchs velgen.

Traditioneel komen veel Nederlanders naar Techno Classica in Essen. Met 201.034 bezoekers – waarvan dertig procent buitenlandse bezoekers – behaalde de beurs vorig jaar een nieuw record. Wie zich wil onderdompelen in het walhalla van de (Porsche) klassieker, kan nog tot en met zondag in Essen terecht.