01
september
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Porsche Cayman gekozen tot `Best Driver`s Car` en ‘Beste sportwagen`

De Cayman S, uitgevoerd met de unieke PDK-transmissie van Porsche met dubbele koppeling, nam het in de tests van Motor Trend op tegen negen andere rassportwagens. Het testteam, voor deze gelegenheid versterkt met twee professionele Amerikaanse coureurs, stak op het circuit van Laguna Seca vooral de loftrompet over de uiterst precieze besturing van de Cayman S. Motor Trend, met een oplage van 1,1 miljoen stuks en gemiddeld 7,6 miljoen lezers, is een internationaal gewaardeerd automagazine dat wordt beschouwd als toonaangevend in de Verenigde Staten.


In het Britse Auto Express gingen de gedachten van de bekwame jury dezelfde kant uit. Ook hier scoorde de Cayman S waar het gaat om de mixture van grip, balans in de auto en handelbaarheid. Behalve de schoonheid van het uitlaatgeluid roemden de testrijders verder de praktische kwaliteiten van de auto met de twee aparte kofferruimten en de grote achterklep. Auto Express is het bestverkopende autotijdschrift in Engeland.


De tweede generatie Porsche Cayman is sinds februari van dit jaar te koop. De auto is leverbaar met keuze uit twee nieuw ontwikkelde zescilinder boxermotoren die de juiste balans bieden tussen brandstofverbruik en prestaties. De 3,4-literversie met PDK-transmissie is goed voor 235 kW (320 pk) en een acceleratie van 0 tot 100 km/uur in slechts 4,9 seconden. Het gemiddelde verbruik ligt op 9,4 liter per 100 km (ruim 1 op 10). De 2,9-literversie komt – in combinatie met een PDK-transmissie – aan 195 kW (265 pk) en een verbruik van slechts 9,1 liter per 100 km (1 op 11).

 

Beide motoren voldoen aan de strenge Euro5-norm voor de uitstoot van schadelijke gassen en de ULEV-norm in de Verenigde Staten. In tegenstelling tot andere deelnemers aan de test van Motor Trend blijft de Cayman S ook onder de waarden van de zogenoemde Gas Guzzler Tax, die in de Verenigde Staten speciaal is ingesteld voor ‘grootverbruikers’ van brandstof.