14
juli
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Porsche Carrera Cup op Zandvoort thuisrace voor Jeroen Bleekemolen

De Duitse Porsche Carrera Cup is al sinds het jaar 2001 samen met de Duitse toerwagenklasse DTM ieder jaar te gast op Circuit Park Zandvoort. Door de unieke ligging van het circuit en het uitdagende karakter van de baan is Zandvoort bij alle coureurs zeer geliefd. Omgekeerd genieten de toeschouwers tijdens het DTM-weekeinde op Zandvoort altijd van het spektakel in de Porsche Carrera Cup, die traditioneel goed is voor spannende races.


In de Duitse Porsche Carrera Cup wordt gereden met een wedstrijdversie van de Porsche 911 GT3, voorzien van een 3,6 liter boxermotor, die goed is voor een vermogen van 420 pk. Daarmee is de Porsche Carrera Cup de krachtigste merkencup in Duitsland. Dankzij het geringe gewicht van slechts 1160 kg bereiken de wedstrijdauto’s een topsnelheid van rond de 290 km/u. De motor en de versnellingsbak zijn daarbij door Porsche verzegeld, de teams mogen alleen, binnen bepaalde grenzen, werken aan de afstelling van de veren en dempers, de stabilisatoren en de bandenspanning. Ook de stand van de achtervleugel mag worden veranderd.


Jeroen Bleekemolen werd vorig jaar kampioen in de internationale Porsche Mobil1 Supercup, maar wacht zoals gezegd nog op zijn eerste overwinning in de Duitse cup. “Voor Zandvoort ben ik wel optimistisch. We hebben hier al een keer getest met de Porsche en dat ging heel goed”, verklaart hij. Sebastiaan Bleekemolen, die de afgelopen jaren ook actief was in de Porsche Mobil1 Supercup, kijkt uit naar zijn gastoptreden op Zandvoort: “Ik verheug me er erg op, weer eens een Porsche-race te rijden, en dan nog wel op mijn thuiscircuit”, zegt hij. De race van de Porsche Carrera Cup op Circuit Park Zandvoort start op zondag om 16.00 uur.