Leusden,
27
december
2022
|
10:39
Europe/Amsterdam

Porsche Carrera Cup Benelux presenteert aantrekkelijke racekalender voor 2023

Drie actuele circuits die ook op de kalender van het Formule 1-kampioenschap en de Porsche Mobil 1 Supercup voorkomen, één MotoGP-circuit en twee vroegere Formule 1-circuits. Een aantrekkelijke mix van bekende autosportaccommodaties in vier Europese landen met uiteraard het merendeel in België en Nederland. Daarbij naar verwachting een vol bezet veld, een nieuw ingevoerd Team Championship om ook de prestaties van de diverse teams nog meer voor het voetlicht te halen en een intensievere samenwerking met de Porsche-importeurs in Nederland en België en de daaraan gekoppelde Porsche Centers. Dat zijn de voornaamste ingrediënten voor de Porsche Carrera Cup Benelux 2023, met wederom een topseizoen in het verschiet.

Het bijna voorbije jaar 2022 was het tiende seizoen waarin er in Benelux-verband met de Porsche 911 GT3 Cup werd geracet. Het jubileumseizoen was voor de Porsche Carrera Cup Benelux onbetwist het sterkste tot nu toe en dat is ook bij potentiële deelnemers voor 2023 niet onopgemerkt gebleven. Dat resulteert in volop belangstelling voor het komende seizoen, tot groot genoegen van cupcoördinator Olivier Aerts: “We maken ons op voor een sterk seizoen, met een volle en vooral ook evenwichtige startgrid. Uiteraard vechten de grote namen in de Pro-klasse, waar we vijf nieuwe rookies hebben bij de al ontvangen aanmeldingen. Wij hechten enorm veel belang aan de Talent Pool, waar we verder in investeren en de komst van die vijf nieuwe talenten, doet ons dan ook erg veel plezier. Maar ook in de Pro-Am en Am-categorie gaan kwaliteit en kwantiteit hand in hand. Daarnaast hebben we een Team Championship in het leven geroepen om de activiteiten van de teams nog meer in de schijnwerpers te zetten.”

Porsche Carrera Cup Benelux - vooruitblik 2023 - 2

Vier evenementen in de Benelux plus optredens in Duitsland en Oostenrijk

De organisatie van de Porsche Carrera Cup Benelux is er wederom in geslaagd om een aantrekkelijke kalender met aansprekende evenementen samen te stellen. Daarbij worden de vier grote circuits in de Benelux aangedaan. De seizoensstart is van 27 tot en met 29 april op het Circuit de Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen in het voorprogramma van het FIA WEC, waarin ook het fabrieksteam Porsche Penske Motorsport met de nieuwe Porsche 963 in de hoogste klasse aantreedt. Van 9 tot en met 11 juni worden er twee races verreden tijdens een speciaal evenement op de Hockenheimring Baden-Württemberg, waarover binnenkort nadere informatie volgt. Twee weken later, van 23 tot en met 25 juni, is de Porsche Carrera Cup Benelux dan te gast op CM.com Circuit Zandvoort tijdens het Nederlandse gastoptreden van de prestigieuze DTM, die in 2023 onder auspiciën van de Duitse automobielclub in actie komt. Ook de vierde ronde van het seizoen wordt in Nederland verreden, en wel van 11 tot en met 13 augustus tijdens de populaire, gratis toegankelijke Jack’s Racing Day op het TT-Circuit Assen. Van 8 tot en met 10 september volgt de ronde tijdens de Truck Grand Prix op Circuit Zolder in België, waarna van 22 tot en met 24 september de finale verreden wordt op de prachtig gelegen Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg, opnieuw in het voorprogramma van de DTM.

Porsche Carrera Cup Benelux - vooruitblik 2023 - 1

De organisatie van de Porsche Carrera Cup intensiveert voor het komende seizoen de samenwerking met de Porsche-importeurs in Nederland en België. “Bezoekers van onze evenementen mogen rekenen op dezelfde hoogstaande omgeving en ambiance als in de voorgaande jaren en samen met de Porsche-importeurs in Nederland en België gaan we er alles aan doen om nog meer Porsche-liefhebbers via de Porsche Centers te betrekken bij de Porsche Carrera Cup Benelux”, benadrukt coördinator Olivier Aerts. 
 

Porsche Carrera Cup Benelux kalender 2023
 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.