14
september
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Porsche Boxster Spyder is `Auto met beste wegligging in Amerika`

De testresultaten van Car and Driver bevestigen de ontwerpuitgangspunten van de Porsche Boxster Spyder: licht, krachtig en buitengewoon efficiënt en economisch. Met zijn 1.275 kilogram is de Boxster Spyder het lichtste model in het Porsche-gamma. In combinatie met het 239 kW (320 pk) vermogen van de zescilindermotor zorgt dit voor buitengewoon sportieve prestaties en een zuinig brandstofverbruik. Kortom: Porsche Intelligent Performance. Uitgerust met de snelschakelende Porsche-Doppelkupplung (PDK) – de versnellingsbak met dubbele koppeling – en het Sport Chrono Package accelereert de Boxster Spyder in 4,8 seconden naar 100 km/uur. Toch bedraagt het verbruik conform de New European Driving Cycle (NEDC) slechts 9,3 liter per 100 kilometer.Superieure wegligging en ultiem rijgenot

Een markant optisch element van de Porsche Boxster Spyder is het vlakke dak. De kap is vervaardigd van lichtgewicht materiaal en strekt zich ver naar achteren uit. De vorm van het dak doet, samen met de dubbele bolling op de motorkap erachter, denken aan het profiel van de Carrera GT.

In het basisconcept moet de Boxster Spyder worden gezien als de opvolger van de legendarische 550 Spyder uit 1953: een lichtgewicht, authentieke roadster met middenmotor die een superieure wegligging en ultiem rijgenot biedt. De 550 Spyder was de eerste lichtgewicht sportauto die door Porsche werd ontwikkeld met het oog op de racesport. Desondanks was hij ook toegestaan op de openbare weg. In de jaren die volgden behaalde de 550 kilo wegende Spyder talloze overwinningen op de race- en stratencircuits die destijds populair waren.De Boxster Spyder is in Nederland verkrijgbaar vanaf € 87.400,- (inclusief BTW/BPM).