20
februari
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Porsche bereidt zich voor op autosportseizoen 2009

Eerste overwinningen binnen


Inmiddels heeft Porsche ook al de eerste overwinningen van het nieuwe jaar in de autosport binnen. Eind januari behaalden de Amerikaanse coureurs David Donohue, Darren Law, Buddy Rice en de Spanjaard Antonio Garcia met een Porsche-Riley van het team Brumos Racing de overwinning in de 24-uursrace van Daytona. Met een voorsprong van slechts 0,167 seconden was het de kleinste marge in de 47-jarige historie van de wedstrijd. In de GT-klasse was er in Daytona zelfs een dubbele overwinning voor Porsche: twee 911 GT3 Cup-auto’s van het TRG-team eindigden op de plaatsen één en twee in de klasse. Ook de vierde editie van de TOYO TIRES 24H of Dubai leverde een overwinning voor Porsche op: het Duitse team Land Motorsport zegevierde met een Porsche 911 GT3 Cup in het startveld van in totaal 81 auto’s.


Eind januari konden Porsche-klantenteams tijdens de testritten van de American Le Mans Series (ALMS) voor het eerst kennismaken met de nieuwe Porsche GT3 RSR, die voor het seizoen 2009 beschikt over een vierlitermotor, die nu een vermogen levert van rond de 450 pk en een koppel van 430 Nm. Ook de aërodynamica is verder verbeterd. Porsche levert aan klantenteams over de hele wereld zo’n 20 exemplaren van de 911 GT3 RSR. De prijs van deze krachtige wedstrijdauto bedraagt 380.000 Euro exclusief BTW.

 

Tien fabriekscoureurs onder contract


Porsche heeft dit jaar tien fabriekscoureurs onder contract. De Fransman Romain Dumas en de Duitser Timo Bernhard rijden met een Daytona-prototype in de Amerikaanse Grand-Am-serie. De Duiters Jörg Bergmeister, Wolf Henzler, Marc Lieb en Sascha Maassen, de Franse coureurs Emmanuel Collard en Patrick Pilet, de Oostenrijker Richard Lietz en de Amerikaan Patrick Long worden uitgeleend ter versterking van Porsche-klantenteams in belangrijke GT-kampioenschappen en lange-afstandsraces.


Porsche ook in Nederland aan de start


Ook in Nederland worden er race-activiteiten met de Porsche 911 opgestart. Er is een wedstrijduitvoering volgens het GT4-reglement ontwikkeld voor deelname aan het nieuwe Nederlands GT4-kampioenschap, dat vanaf komend seizoen de eredivisie van de nationale autosport gaat vormen. Equipe Verschuur gaat in ieder geval twee Porsches inzetten, waarvan er één gaat worden bestuurd door Paul van Splunteren. Ook coureur Peter Stox heeft aangekondigd, komend seizoen met een Porsche aan het Nederlands GT4-kampioenschap te gaan deelnemen.