Leusden,
02
juli
2016
|
09:00
Europe/Amsterdam

Porsche Autosport College: sportief studeren

Samenvatting

Eind juni was in zes Nederlandse Porsche Centra het Porsche Autosport College te volgen. Voor wie het onverhoopt heeft gemist: de complete lesstof is hier in te halen.

De tweede opeenvolgende deelname van de 919 Hybrid aan de 24 Uur van Le Mans was de aanleiding voor het eerste Porsche Autosport College. Niet verwonderlijk, want Porsche Motorsport is duidelijk over de 919 Hybrid: “De meest complexe raceauto die we ooit hebben gebouwd.”

Megajoules, stikstof en ontploffingen

Het complexe van de 919 Hybrid zit hem in de combinatie van een verbrandingsmotor voor de achterwielen, een elektromotor voor de voorwielen en de aanwezigheid van twee energieterugwinsystemen. Om deze ingewikkelde materie toegankelijk te maken, was de populaire wetenschapsjournalist Diederik Jekel de docent van de Porsche Autosport Colleges. Op verrassend eenvoudige wijze en met behulp van aanprekende experimenten legde hij uit wat energie is en hoe de 919 Hybrid deze energie zo efficiënt mogelijk gebruikt. En dus genoten de genodigden van 400 jaar moderne natuurkunde, megajoules, kokende stikstof, de fietsende medemens en zelfs van ontploffingen. Het Porsche Autosport College is hier alsnog of opnieuw te volgen.