Leusden,
24
juni
2019
|
12:07
Europe/Amsterdam

Porsche 2e algemeen en Pro-Am winnaar tijdens 24u Nürburgring

Porsche greep afgelopen weekend tijdens de beroemde 24 uur van de Nürburgring net naast zijn 13e overall zege. De nieuwe-generatie Porsche 911 GT3 R met startnummer 911 van Manthey-Racing leidde de race gedurende 105 van in totaal 157 ronden, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats. Tegelijkertijd was er wel succes voor de tweede 911 GT3 R van Manthey-Racing, die de overwinning pakte in de Pro-Am klasse.

Direct vanaf de start van de 24 uur van de Nürburgring bestond er geen twijfel over de intenties van de Porsche 911 GT3 R met startnummer 911. De twee nieuwe sportscar wereldkampioenen Kévin Estre en Michael Christensen waren samen met hun teamgenoten Laurens Vanthoor en Earl Bamber vastbesloten om de prestigieuze race in de Duitse Eifel op hun naam te zetten. Na ruim vijf uur racen pakte Estre na een prachtige inhaalmanoeuvre de leiding, die het team gedurende tweederde van de 24-uurs race wist te verdedigen dankzij foutloze stints en een perfect afgestelde 911 GT3 R. Met een tijd van 8:17,745 noteerde Estre tijdens zijn laatste stint tevens de snelste rondetijd van de race. Vanwege een zware tijdstraf van 5:32 vanwege een niet opgemerkte gele vlag zag het team de overwinning echter in rook opgaan.

Klasse-overwinning in Pro-AmWinst was er wel voor de tweede door Manthey-Racing gerunde Porsche 911 GT3 R. De auto met startnummer 12 finishte als 5e overall en pakte de winst in de Pro-Am klasse. De twee Porsche Young Professionals Matteo Cairoli en Dennis Olsen haalden samen met hun teamgenoten Otto Klohs en Lars Kern het maximale resultaat uit hun negen-elf. Een week geleden, tijdens de 24 uur van Le Mans, was er ook al succes voor Porsche in de amateurklasse.

Overigens maakten niet alleen de zeven 911 GT3 R’s indruk op de Nürburgring. In de bijna-standaard klasse waren de meeste snelle auto’s eveneens afkomstig uit Stuttgart-Zuffenhausen. In totaal zegevierden Porsche-teams in acht van de 24 klassen.

De 24-uurs race van de Nürburgring is één van de grootste autosportevenementen ter wereld. Zo’n 580 coureurs namen met 158 auto’s deel aan de race in de Duitse Eifel, die door 260.000 autosportliefhebbers werd bezocht.