28
april
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Podiumsuccessen voor Nederlandse Porsche-rijders

Jeroen Bleekemolen bouwt voorsprong uit

Met een sterke tweede plaats in de derde race van het seizoen in de Porsche Mobil1 Supercup, op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona, vergrootte Jeroen Bleekemolen zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap. De jongste telg uit de bekende Aerdenhoutse racefamilie, die in de Supercup uitkomt voor het Nijmeegse team Jetstream Motorsport, eindigde op 2,7 seconden achter de Duitser Jan Seyffarth, die zijn allereerste overwinning in de klasse behaalde.

Van de overige Nederlanders die in Barcelona aan de start verschenen eindigde viervoudig Supercup-kampioen Patrick Huisman (IRWIN Racing) als achtste, Jaap van Lagen (DAMAC Kadach Racing) als elfde, Sebastiaan Bleekemolen (Bleekemolen’s Race Planet) als dertiende, Mike Verschuur (Racing Team Jetstream) als zeventiende en Tim Buijs (Bleekemolen’s Race Planet), Paul van Splunteren en Simon Frederiks (beiden HSF Porsche Eindhoven) op de plaatsen 21 tot en met 23.

In de tussenstand van het kampioenschap heeft Jeroen Bleekemolen nu een voorsprong van vier punten op Seyffarth.


Verstappen/Van Merksteijn tweede na inhaalrace, derde plek voor Lammers

Tijdens de 1000-kilometerrace voor de Le Mans Series op het circuit van Monza was er een drievoudige zege voor Porsche-teams in de LMP2-klasse. De Denen John Nielsen en Casper Elgaard wonnen met hun Porsche RS Spyder de klasse, Jos Verstappen en Peter van Merksteijn werden met de RS Spyder van het Nederlandse team Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur als tweede geklasseerd.

De podiumplaats voor Jos Verstappen en Peter van Merksteijn was een fraaie beloning voor een sterk gereden inhaalrace, die nodig was nadat Verstappen na zo’n anderhalf uur was aangereden door een deelnemer uit de langzamere GT2-klasse. Door de reparatie aan de Porsche viel het team terug tot de tiende plek in de klasse, maar met snelle rondetijden wisten Verstappen en Van Merksteijn een groot deel van de achterstand weer in te lopen. `Dat we na die aanrijding nog op het podium zouden eindigen, hadden we niet gedacht. Het hele team heeft hier hard voor gewerkt`, verklaarde de oud-Formule 1-coureur.

Jan Lammers eindigde samen met zijn teamgenoten Fredy Lienhard (Zwitserland) en Didier Theys (België) met de Porsche RS Spyder van het Zwitserse Horag Racing als derde. Het team verloor veel tijd nadat Didier Theys met de auto van de baan was geraakt en uit de grindbak moest worden getrokken. `Dit is typisch zo’n race waarbij je denkt dat alles verloren is, maar waarin je toch nog op het podium komt doordat ook de anderen met problemen kampten`, analyseerde Lammers na afloop.