07
april
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Perfecte premire Nederlands Porsche-team

Voor het team Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur was het een succesvolle première in de Le Mans Series. Jos Verstappen reed de snelste tijd in de klasse in de kwalificatietraining, waarmee hij vijfde startplaats in het algemeen klassement voor zich opeiste. In de race reed de auto constant bij de eerste twee in de klasse. Jos Verstappen wende snel aan de voor hem nieuwe discipline van het lange-afstandsracen. “Het inhalen van langzamere deelnemers uit de kleinere klassen is voor mij nieuw, maar ik wende er snel aan", verklaarde hij. "Ik had me na twee jaar pauze geen betere terugkeer in de autosport kunnen voorstellen", zei de oud-Formule 1-coureur.


Teamgenoot Peter van Merksteijn kon het tempo van de koplopers in de klasse zonder problemen bijhouden. Zo stelde het team de overwinning in de LMP2-klasse veilig. "Een fantastische prestatie bij het debuut van ons team in de klasse en een fraaie zege voor Porsche", aldus Van Merksteijn. Porsche-sportdirecteur Hartmut Kristen was vol lof over de prestatie van zijn Nederlandse klantenteam: "Het team heeft het prima gedaan en dit resultaat is weer een nieuw hoofdstuk in de succesvolle historie van onze RS Spyder." In het totaalklassement eindigde de Porsche RS Spyder van Van Merksteijn Motorsport op de zesde plaats, achter vijf auto`s uit de sterkere LMP1-klasse.


Oud-Le Mans-winnaar Jan Lammers was met zijn Horag Racing-teamgenoten, de Belg Didier Theys en de Zwitser Fredy Lienhard, al in een vroeg stadium kansloos voor een goed resultaat als gevolg van een klapband rechts voor, terwijl Theys aan het stuur zat. Later gebeurde het tijdens de rijbeurt van Lammers nog een keer met de linker achterband. "Daarna hebben we aardig wat kunnen goedmaken", aldus Lammers. Uiteindelijk behaalde het Zwitserse team de zesde plaats in de klasse. Lammers reed in de race de snelste rondetijd in de klasse.


De volgende race in de Le Mans Series is de 1000-kilometerrace op het Grand Prix-circuit van Monza in Italië, die verreden wordt op 27 april.