07
augustus
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Porsche 911 Turbo beleeft wereldpremière op IAA Frankfurt

Het hart en het hoogtepunt van de inmiddels zevende generatie 911 Turbo is de nieuwe 3,8-litermotor met 500 pk (368 kW) vermogen. Voor het eerst in de 35-jarige geschiedenis van de 911 Turbo is de motor compleet nieuw; de krachtbron is voorzien van directe brandstofinjectie en een turbo met variabele geometrie. De motor van de 911 Turbo is voor het eerst optioneel te koppelen aan een zeventraps Porsche Doppelkupplungsgetriebe (PDK).


Versies met PDK zijn optioneel leverbaar met een driespaaksstuurwiel met schakelpeddels in plaats van de beproefde schakelknoppen. De rechter peddel dient voor opschakelen, de linker voor terugschakelen.

In combinatie met het optionele Sport Chrono Package Turbo is zowel het stuur met de schakelpeddels als het standaard PDK-stuurwiel met knoppen voorzien van geïntegreerde displays voor Launch Control en de Sport-/Sport Plus-mode.


Betere efficiency bij hoge prestaties

De combinatie van PDK, directe brandstofinjectie en een dubbele turbo tilt de efficiency en de prestaties naar een ongeëvenaard niveau. De nieuwe Porsche 911 Turbo stoot 18 procent minder CO2 uit dan zijn voorganger. Afhankelijk van de uitvoering verbruikt de nieuwe topper gemiddeld 11,4 tot 11,7 l/100 km, wat uniek is in zijn marktsegment. De motor voldoet bovendien aan de Euro5-emissienorm. In de Verenigde Staten is de 911 Turbo zelfs vrijgesteld van de zogeheten gas guzzler tax, de Amerikaanse variant van de slurptaks. En dat terwijl hij vanuit stilstand in 3,4 seconden de 100 km/uur bereikt (911 Turbo Coupé, voorzien van PDK en Sport Chrono pakket Turbo). De topsnelheid bedraagt 312 km/uur.


Porsche Torque Vectoring

Toekomstige Turbo-rijders kunnen zich verheugen op een betere rijdynamiek dan ooit. Niet alleen zijn de geregelde vierwielaandrijving (PTM) en het Porsche Stability Management (PSM) doorontwikkeld, ook is Porsche Torque Vectoring (PTV) als nieuwe optie beschikbaar. Dit systeem zorgt voor een betere wendbaarheid, meer stuurprecisie en daardoor voor nog meer rijplezier.


De Porsche 911 Turbo Coupé en Cabrio zijn vanaf heden te bestellen. De basisprijs van de 911 Turbo Coupé bedraagt € 204.900,- (incl. BTW/BPM) en de basisprijs van de 911 Turbo Cabriolet bedraagt € 220.250,- (incl. BTW/BPM). Op 21 november dit jaar staan de nieuwe aanwinsten van Porsche in de showroom bij de officiële dealerorganisatie.