21
mei
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Porsche 911 is Fashion Car of the Year

De Fashion Car of the Year-verkiezing is een initiatief van het toonaangevende TopGear Magazine Nederland en van modehuis Oger. Met de verkiezing, die dit jaar voor het eerste werd georganiseerd, willen de twee initiatiefnemers benadrukken dat een auto ook een ‘fashion-item’ is. Roland van der Spek, hoofdredacteur TopGear: “In tegenstelling tot andere verkiezingen draait het dan ook niet zo zeer om zaken als prestaties, comfort en veiligheidsniveau, maar vooral om de ‘looks’. Bijna 50 jaar na de eerste 911 heeft Porsche met deze zevende generatie 911 wederom een icoon neergezet.”


De stembusgang

De Fashion Car of the Year-verkiezing bestond uit twee fasen. Om te beginnen was het mogelijk om via de site van TopGear een stem uit brengen op één van de 14 genomineerde auto’s. Het spectrum was daarbij bijzonder breed: van stadsauto via SUV tot en met high performance sportwagen. De laatste mogelijkheid om te stemmen was op 11 mei. Vervolgens zijn alle stemmen bij elkaar opgeteld en daaruit kwamen zes finalisten inclusief de winnaar naar voren. Deze zes auto’s verzamelden zich op 19 mei bij Modehuis Oger in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. Tijdens een feestelijke bijeenkomst maakte juryvoorzitter Jort Kelder bekend dat de Porsche 911 met een grote meerderheid van stemmen was verkozen tot Fashion Car of the Year 2012. Dat betekent dat de sportwagen zich de meest hippe, trendy en spraakmakende auto van dit jaar mag noemen.


Tijdloos design: altijd in de mode

Hannie Steeman, PR manager van Pon Porsche Import die de award in ontvangst nam is trots op wéér een onderscheiding voor de nieuwe 911. Begin mei ontving het sportwagenicoon nog de prestigieuze red dot award voor product design: “De nieuwe 911 wordt geroemd om zijn dynamische kwaliteiten. Tegelijkertijd dankt hij zijn iconische status ook aan zijn tijdloze design, waardoor hij herkenbaar is én blijft. Het doet ons deugd om door deze verkiezing bevestigd te krijgen, dat modegevoelige autoliefhebbers hiervan ook de (meer)waarde inzien. Bovendien onderstreept deze titel de veelzijdigheid van de 911 nog eens extra; dit is een sportwagen die op alle fronten uitblinkt.