18
augustus
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe extra`s voor individualiseringsprogramma Panamera

Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart, biedt zijn klanten via Porsche Exclusive en Porsche Tequipment de mogelijkheid hun Panamera nog verder te verfijnen en te personaliseren. Met bijzondere Exclusive-opties – die direct in de fabriek worden aangebracht – of met onderde-len van Tequipment – die door de dealer worden gemonteerd – kan van elke Panamera een volstrekt unieke auto worden gemaakt.


Nog krachtiger

De Powerkit bestaat uit twee nieuwe turbo’s (met nog efficiëntere schoepenwielen) en een aangepast motormanagement. Montage van de nieuwe onderdelen verbetert de gasrespons van de V8-motor en verhoogt het vermogen van 368 kW (500 pk) naar 397 kW (540 pk) en de maximale trekkracht van 700 naar 750 Nm. In combinatie met het optionele Sport Chrono-pakket met overboost-functie produceert de motor 800 Nm koppel.

Een Porsche Panamera Turbo met Powerkit accelereert in de Sport Plus-modus (ook onder-deel van het Sport Chrono-pakket) van 0 naar 100 km/uur in 3,9 seconden – een tiende van een seconde sneller dan de ‘normale’ versie. De topsnelheid gaat omhoog van 303 naar 305 km/u. Ondanks de montage van de Powerkit verandert er dankzij Porsches Intelligent Per-formance-technologie niets aan het brandstofverbruik van de Turbo. Ook met de Powerkit verbruikt de auto gemiddeld 11,5 liter per 100 kilometer.

De Powerkit is met ingang van september dit jaar via Porsche Exclusive leverbaar voor de prijs van 21.197 euro, inclusief BTW. Porsche Tequipment introduceert de Powerkit in no-vember 2010 voor montage door de dealer.


Persoonlijk

Met het Sport Design Package biedt Porsche Panamera-klanten een nieuwe mogelijkheid om de auto uiterlijk te personaliseren. Het exterieurpakket bestaat uit een in carrosseriekleur gespoten voorbumper met bredere, zwarte grilles voor de luchtinlaten, aerodynamische side skirts en een in carrosseriekleur gespoten luchtgeleider onder de achterzijde van de auto. Het Sport Design Package is vanaf oktober 2010 leverbaar via Porsche Exclusive of achteraf via Porsche Tequipment. De prijs van het exterieurpakket bedraagt bij Porsche Exclusive 4.798 euro, inclusief BTW. De side skirts kunnen desgewenst ook los geleverd worden voor de prijs van 1.233 euro inclusief BTW.


Ook nieuw in Porsches individualiseringsprogramma zijn lichtmetalen 20-inchwielen, de zo-genoemde Panamera Sport-wielen. De voorwielen zijn 9,5 inch breed, de achterwielen 11,5 inch. Door toepassing van deze bredere wielen ontstaat een groter contactvlak tussen band en wegdek, met als resultaat een nog betere wegligging. Maar de bredere wielen zorgen optisch ook voor een betere opvulling van de wielkasten. De 20-inchwielen zijn leverbaar via Porsche Exclusive in de kleuren GT silver metallic, zwart en in de carrosseriekleur. De prijs van de Panamera Sport-wielen bedraagt 2.017 euro inclusief BTW. De wielen zijn ook lever-baar via Porsche Tequipment.