Leusden,
18
januari
2017
|
08:45
Europe/Amsterdam

Nieuwe 911 RSR: racedebuut bij 24 Uur van Daytona

Samenvatting

De nieuwe, revolutionaire Porsche 911 RSR beleeft in het weekeinde van 28 en 29 januari zijn racedebuut bij de 55e editie van de 24 Uur van Daytona (Florida, USA).

Het Porsche GT Team zet bij de legendarische 24-uursrace van Daytona twee nieuwe 911 RSR modellen in. In de GTLM klasse nemen ze het op tegen geduchte concurrenten als BMW, Chevrolet, Ferrari en Ford. Met 22 overallzeges en 76 klasse-overwinningen is Porsche de meest succesvolle constructeur in de historie van de 24 Uur van Daytona.

Een legendarische race

Naast de 24 Uur van Le Mans geldt ‘Daytona’ als de tweede langeafstandsklassieker in de internationale autosport. De Daytona International Speedway is lang. Het circuit dankt zijn legendarische status vooral aan de twee bochten met sterke verkanting en het krappe binnenterrein. Het circuit oefent dan ook een grote aantrekkingskracht uit op coureurs uit diverse raceseries.

Nummer 911 en 912

In Daytona komen twee 911 RSR racers aan de start. De bolide met startnummer 911 wordt bestuurd door Dirk Werner (D) en Frédéric Makowiecki (F) en de 911 RSR met startnummer 912 door de Belg Laurens Vanthoor (winnaar van de FIA World Cup 2016 en de Intercontinentale GT Challenge), de Fransman Kévin Estre en de Oostenrijker Richard Lietz.

Compleet nieuw: 911 RSR

De Porsche 911 RSR is een compleet nieuwe raceauto. Het chassis, de carrosseriestructuur, het aerodynamische concept, de motor en de transmissie zijn ‘from scratch’ ontwikkeld in Weissach. Afhankelijk van de gebruikte restrictor, levert de nu vóór de vooras geplaatste motor een vermogen van circa 375 kW/510 pk. Door de opvallend grote diffuser en de hangend gemonteerde achtervleugel genereert de nieuwe 911 RSR aanzienlijk meer downforce dan zijn voorganger. De twee 911 RSR modellen die in Daytona aan de start komen, zijn uitgevoerd in de nieuwe livery van Porsche Motorsport.