03
februari
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe 911 eregast op tentoonstelling `Identiteit 911`

Het Porsche Museum toont alle zeven generaties van de Porsche 911, van de oer-911 tot de nieuwe Typ 991. De auto’s staan ieder in hun eigen decor, dat de tijdgeest weergeeft van de periode waarin ze op de markt kwamen.

Ook speciale race- en rallyvarianten – zoals de 911 RS 2.7 Safari en de 911 GT3 R Hybrid – worden in het Porsche Museum tentoongesteld. Verder staan er unieke technische demonstratiemodellen en opengewerkte exemplaren uit het Research & Development Center van Porsche in Weissach. De bezoeker krijgt ook een voorproefje van de nieuwe generatie van de 911 voordat hij zelf achter het stuur van een Porsche 911 Carrera kan kruipen. Op deze bijzondere expositie is bovendien een collectie stuurwielen en velgen uit de periode van 1963 tot nu te zien. De terugblik op de autogeschiedenis wordt vervolmaakt door een aantal nooit eerder gepubliceerde documenten uit het bedrijfsarchief.Themarondleiding

In het kader van de bijzondere tentoonstelling “Identiteit 911” breidt het Porsche Museum ook zijn hoofdattractie uit: 911-fans kunnen hun kennis over het sportwagenicoon opfrissen tijdens een themarondleiding, waarvoor zij zich vooraf kunnen aanmelden per e-mail: info.museum@porsche.de.

Jonge bezoekers kunnen de tentoonstelling verkennen via een speurtocht, waarvoor ze elf vragen over de Porsche 911 moeten beantwoorden. De automobilisten van de toekomst krijgen zo spannende inzichten in het design, de naamgeving en de techniek van deze sportwagen.

 

Wijnavond

Op zondag 29 april organiseert het museumrestaurant Christophorus vanaf 18.00 uur een bijzondere wijnavond: naar aanleiding van de speciale tentoonstelling stelt de sommelier van het huis wijnen voor die corresponderen met de tentoongestelde 911’s. Er kunnen geselecteerde regionale Duitse, Franse en Californische wijnen worden geproefd, die bij het bouwjaar of het karakter van de tentoongestelde 911’s passen. De avond wordt afgerond met een vijfgangenmenu dat gerechten uit de jaren zestig, zeventig, tachtig en negentig bevat.Het Porsche Museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 9.00 tot 18.00 uur. De entreeprijs bedraagt 8 euro voor volwassenen. Kinderen tot 14 jaar mogen gratis naar binnen, mits onder begeleiding van een volwassene.Porsche Insiders – leden van het loyaliteitsprogramma van Porsche – krijgen op vertoon van hun Insider-pas en legitimatie gratis toegang tot het Porsche Museum; zij mogen bovendien drie personen meenemen.Meer informatie, over onder meer de speciale rondleidingen en de wijnavond is te vinden op www.porsche.de/museum.