14
oktober
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Net zo interactief als de auto`s: Porsche webspecials

Een Porsche, of beter, élke Porsche is een auto die je moet beleven. Dat was ook het uitgangspunt bij de ontwikkeling van een compleet nieuwe serie webspecials voor elk Porsche-model. Deze specials gaan veel verder dan het simpelweg tonen van de modellen. Al vanachter het beeldscherm wordt de (toekomstige?) bestuurder (m/v) namelijk uitgenodigd, zo niet uitgedaagd Porsche te beleven zoals het hoort.Een gezamenlijke historie

De webspecial voor de nieuwe Porsche 911 GTS is evenals de specials voor andere modellen te vinden op www.porsche.nl. Deze webspecial heeft een speciale ‘clarity-sectie’. Hier kan de bezoeker van de site zijn geboortejaar invullen. Wat dan volgt, is een uniek kijkje in de keuken van Porsche, en dan vooral als het gaat om de legendarische 911. Om te beginnen krijgt de bezoeker van de site te zien wat er in zijn/haar geboortejaar bij Porsche gebeurde, maar ook welke ontwikkelingen er plaatsvonden toen hij/zij bijvoorbeeld 6, 8, 28, of 40 was.

Een ander goed voorbeeld is de 911 GT3 RS-webspecial. Bezoekers daarvan worden uitgedaagd om een rondje over het circuit te rijden met deze extreem sportieve 911-variant. Hun naam komt daarbij op de racehelm te staan en ‘onderweg’ worden er foto’s gemaakt van de rijkunsten. Deze zijn aan het einde van de spectaculaire rit te downloaden. Dat geldt ook voor de gepersonaliseerde digitale ‘postcard’ die met één muisklik doorgestuurd kan worden.Fun én info

De verschillende webspecials bieden een hoge dosis interactieve fun, maar uiteraard ook gedegen informatie over de diverse Porsche-modellen en de historie van her merk. Bovendien is er een spannende blik in de toekomst te werpen. De webspecial die is gewijd aan Porsche Intelligent Performance laat niet alleen zien wat Porsche vandaag al doet om hoge prestaties te laten samengaan met een zo gunstig mogelijk verbruik, maar ook wat de toekomst in dat opzicht in petto heeft.

Alle webspecials zijn rechtsreeks toegankelijk via www.porsche.nl.Klik hier om de webspecial van de 911 GT3 RS te bekijken.

Klik hier om de webspecial van de 911 Carrera GTS te bekijken.