Leusden,
30
januari
2017
|
15:50
Europe/Amsterdam

Nederlandse Porsche-rijders gegarandeerd van vakkundig schadeherstel

Samenvatting

Porsche AG en Pon Porsche Import hebben vier Nederlandse bedrijven gecertificeerd als erkend schadehersteller. Dankzij dit certificaat zijn Nederlandse Porsche-rijders gegarandeerd van vakkundig schadeherstel volgens de strikte richtlijnen van het sportwagenmerk. Het certificaat geldt specifiek voor het herstel van structuurschade, waarbij de auto bijvoorbeeld op een richtbank moet, en voor de reparatie van hightech materialen en systemen die in hedendaagse Porsches te vinden zijn. Porsche-klanten kunnen met hun schade rechtstreeks terecht bij de officiële Porsche-dealer, die uitsluitend samenwerkt met een van de vier gecertificeerde schadeherstellers: Porsche Centrum Gelderland (Heteren), ASCA (Amersfoort), Bekkers (Eindhoven) en Stokvis (Amsterdam).

Joost Rompa, Manager After Sales & Service bij Pon Porsche Import: “Schade aan je Porsche is altijd vervelend en moet hoe dan ook vakkundig hersteld worden. Maar als de schade van dien aard is dat de auto bijvoorbeeld gericht moet worden, of als er hightech materialen zoals carbon of veiligheidssystemen zoals de adaptieve cruise control zijn beschadigd, stellen wij nog hogere eisen aan het herstel. Zo weten onze klanten zeker dat hun auto na reparatie net zo goed is als toen-ie de fabriek uitrolde. Ik ben blij dat deze vier bedrijven aan alle eisen voldoen en zich met recht erkend Porsche-schadehersteller mogen noemen.”

Om in aanmerking te komen voor het certificaat, moet een schadehersteller aan 74 eisen voldoen. Denk aan een gespecialiseerde opleiding bij Porsche AG die 5 dagen per persoon duurt, speciaal gereedschap en toegang tot de relevante technische Porsche-systemen voor bijvoorbeeld inbouwbeschrijvingen en afstelgegevens. Porsche zal jaarlijks beoordelen of de erkende schadeherstellers nog steeds aan alle eisen en eventuele nieuwe eisen voldoen.