|
00:00
Europe/Amsterdam

Nederlanders op podium in Hockheim

In de kwalificatie was er al Nederlands succes door Jaap van Lagen, die voor het eerst in zijn loopbaan in de Porsche Mobil1 Supercup de snelste trainingstijd wist te realiseren en daarmee de pole-position voor zich opeiste. Bij de start van de wedstrijd kwam hij echter niet optimaal weg, zodat Chris Mamerow de leiding nam en Jeroen Bleekemolen kon doorschuiven naar de tweede plaats. In het verloop van de race wist Van Lagen Bleekemolen te passeren en uiteindelijk reed de coureur uit Ede als tweede achter winnaar Mamerow over de eindstreep. Bleekemolen werd als derde geklasseerd en scoorde daarmee opnieuw 16 waardevolle punten voor het kampioenschap.

Routinier Patrick Huisman (IRWIN Racing), met vier kampioenstitels in de Porsche Supercup nog steeds de succesvolste coureur in de geschiedenis van de spectaculaire merkenraceklasse, leverde in de race op Hockenheim een goede prestatie. In de training kwam hij niet verder dan de zestiende tijd, maar in de wedstrijd wist hij zich gestaag op te werken en kwam uiteindelijk als negende aan de finish. De klasseringen van de overige Nederlanders: de beide rijders van het team Bleekemolen`s Race Planet, Sebastiaan Bleekemolen en Tim Buijs, eindigden respectievelijk op de plaatsen 18 en 19, de beide rijders van HSF Porsche Eindhoven, Paul van Splunteren en Simon Frederiks, werden respectievelijk 23e en 24e.

Na 8 van de 12 races leidt Jeroen Bleekemolen in de tussenstand van het kampioenschap met 120 punten voor de Duitsers Seyffarth (86) en Mamerow (79). Jaap van Lagen staat vijfde met 75 punten, Patrick Huisman is negende met 61 punten. De volgende race wordt op 3 augustus verreden in Boedapest.