Leusden,
25
september
2015
|
11:15
Europe/Amsterdam

Na ruim 40 jaar weer ready to race: Porsche 917 K

Ruim veertig jaar na de overwinning bij de 1.000 kilometer van Spa, keert de legendarische Porsche 917 K terug op het circuit. De door Porsche Motorsport North America gerestaureerde racer is special guest bij de Rennsport Reunion die dit weekeinde plaatsvindt op het circuit van Laguna Seca in Californië.

Na de overwinning op Spa in 1971 heeft de Porsche 917 K zijn loopbaan vervolgd met optredens tijdens races voor historische bolides in Amerika. Aansluitend kwam hij terecht in de opslag van het Porsche Museum in Stuttgart. In 2009 kreeg hij de legendarische Gulf-kleuren en werd hij geëxposeerd in het museum zelf. In 2012 kreeg Porsche Motorsport North America de opdracht de auto volgens de specificaties van 1971 te restaureren en de auto weer in ‘ready to race’-conditie te brengen. Hiervoor is informatie uit vele bronnen gebruikt, zoals documentatie uit de archieven van Porsche en het Porsche Museum. Ook gesprekken met Porsche-werknemers uit die tijd hebben bijgedragen aan een perfect resultaat.

Een rentree met allure
De 917 K maakt zijn rentree in een passende entourage. Hij is namelijk te zien én te horen bij de Rennsport Reunion die van 25-27 september plaatsvindt op het circuit van Laguna Seca in Californië. Het thema van deze vijfde editie van de Rennsport Reunion is ‘Le Mans’ en daar sluit deze langeafstandsracer perfect bij aan. Deze video blikt vooruit op de Rennsport Reunion.

Nieuwe, officiële restauratieservices voor racewagens
De gerestaureerde 917 K is ook een boegbeeld van de nieuwe restauratieservices die Porsche aanbiedt voor historische racewagens. Porsche biedt al langer officiële fabrieksrestauratie aan voor personenwagens. Om de historische racewagens van het merk (weer) in topconditie te brengen en te houden, zijn er twee officiële restauratiecentra actief: het Weissach Motorsport Centre in Duitsland en Porsche Motorsport North America. Naast restauraties en reparaties bieden deze centra nog meer diensten, zoals het vervangen van onderdelen die met de veiligheid te maken hebben. Belangrijk daarbij is dat veiligheid voor authenticiteit gaat: moderne veiligheidsgordels zijn bijvoorbeeld veel beter dan de gordels ‘van toen’. Ook onderhoud van klassieke racers is een speerpunt. Porsche verzorgt de onderdelenvoorziening desgewenst op het circuit en kan klanten ondersteunen met advies en assistentie bij technische vraagstukken.