12
oktober
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Modernste milieutechnologie voor nieuwe lakstraat Porsche

De nieuwe lakstraat van Porsche wordt gebouwd op een perceel dat in 2008 werd aangekocht en dat zich in de onmiddellijke nabijheid van de fabrieken 1 en 5 bevindt. In de nieuwe lakstraat worden de modernste technologieën toegepast. Zo is het lakproces volledig ingekapseld en daardoor 100% stofvrij. Hierdoor wordt de lakkwaliteit (nog) verder verbeterd, maar het zorgt ook voor een verminderde behoefte aan geconditioneerde lucht. Een nieuw ontwikkeld, elektrostatisch afscheidingsysteem voor laknevel zorgt bovendien voor een drastische vermindering van de uitstoot van oplosmiddelen en fijnstof. En door een combinatie van extra luchtcirculatie en een zeer effectieve luchtreinigingsinstallatie is de toepassing van een 60 meter hoge schoorsteen niet meer nodig. In plaats daarvan komt een compacte groep schoorstenen met een hoogte van 10 meter.

De nieuwe lakstraat maakt daarbij gebruik van een zeer efficiënt energiemanagement-systeem. Ook dit draagt bij aan het ontzien van het milieu.

Kortom: De nieuwe lakstraat van Porsche combineert de best mogelijke lakkwaliteit met een zo zuinig mogelijk gebruik van natuurlijke grondstoffen. Dit heeft grote ecologische én economische voordelen. Vanaf 2011 krijgen de Porsche-modellen 911 en Boxster in deze nieuwe lakstraat hun unieke glans.