09
juni
2015
|
08:35
Europe/Amsterdam

Max van Splunteren zegeviert ook op Zolder

Voor het tweede race weekeinde van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux trokken de deelnemers naar het Limburgse Circuit Zolder. Samen met de Blancpain Sprint Series zorgde de snelste merken cup van de Benelux voor spanning en spektakel, maar ook voor de glamour van races met echte GT-wagens. Tweemaal dertig minuten stonden er op het programma voor het veld met de Porsche 911 en de verwachtingen werden meer dan ingelost. Peter Hoevenaars verzekerde zich tijdens de kwalificatie trainingen op zaterdag van de pole position voor beide races die op zondag werden verreden. Bij Max van Splunteren viel het allemaal net niet op zijn plek. Hij moest daardoor iets toegeven op de snelle Hoevenaars, maar mocht beide races toch van de eerste rij starten. De show die de toppers op zondagochtend verzorgden was er een in de onvervalste traditie van de Porsche merkencups. Na een perfecte start nam Max van Splunteren in zijn door Land Motorsport gerunde Porsche de koppositie en letterlijk 30 minuten lang gaven Peter Hoevenaars en Dylan Derdaele geen duimbreed toe op de talentvolle Van Splunteren. Ronde na ronde plaatste Hoevenaars een aanval, maar Van Splunteren pareerde die telkens knap. Minder dan één seconde scheidde de top 3 op de finish, het perfecte bewijs van de kracht van een merken cup. Voor van Splunteren meteen een drie op drie, na de beide zeges in Spa vorige maand.

 

Max van Splunteren: “Dit was geen makkelijke zege, wat een race! Ik heb echt 30 minuten lang in mijn spiegels moeten kijken, maar ik wist dat als ik geen foutje zou maken, ik mijn positie kon houden. Makkelijk was het echt niet. Maar ik heb wel genoten van de race en van deze mooie derde zege op rij. Met dank ook aan het team, want de auto ging echt lekker.”

 

In de tweede race nam Peter Hoevenaars revanche voor zijn gemiste start eerder deze zondag en won overtuigend voor Xavier Maassen en thuisrijder Derdaele. Voor Max van Splunteren eindigde de race al na 30 seconden, toen Dylan Derdaele in de tweede bocht een doldrieste aanval inzette en Van Splunteren rechtsachter op het wiel raakte. Daarbij brak de achterwielophanging af en moest de 19-jarige Max van Splunteren vanachter de vangrail met lede ogen toekijken hoe de race zich ontspon. Toch behoudt de GT3.nl coureur de leiding in het kampioenschap en ziet hij met vertrouwen de volgende race tegemoet: “Het is duidelijk dat Peter Hoevenaars en ik de grootste kanshebbers zijn voor de titel en wij zullen nog menig robbertje uitvechten op de baan. Te beginnen volgende maand in Assen. Ik kijk daar vol verwachting naar uit, want Assen is een prachtig circuit voor de Porsches.”Het gratis toegankelijke Porsche festival op dinsdag 7 juli in Assen biedt op 1 dag zowel de kwalificatietrainingen als beide races plus nog een heleboel andere Porsche activiteiten. UitslagenRace 1:

1.    Max van Splunteren, GT3.nl, 19 r. in 30 min 28,286 sec (gem. 149,7 km/uur)

2.    Peter Hoevenaars, Belgium Racing, op 0,488 sec

3.    Dylan Derdaele, Belgium Racing, op 0,932 secRace 2:

1.    Peter Hoevenaars, Belgium Racing, 19 r. in 30 min 19.967 sec (gem. 150,4 km/uur)

2.    Xavier Maassen, Thems Racing by DVB, op 12,787 sec

3.    Dylan Derdaele, Belgium Racing, op 14,648 secStand Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2015 na 4 races:

1.    Max van Splunteren, 43 punten

2.    Peter Hoevenaars, 39

3.    Xavier Maassen, 33Volgende race: Assen, dinsdag 7 juli 2015