Leusden,
21
december
2015
|
07:00
Europe/Amsterdam

Keep in Touch

Samenvatting

Een woord, een klik, een vingertop. Het nieuwe Porsche Communication Management kan meer, weet meer én begrijpt meer.

De nieuwste generatie van het Porsche Communication Management (PCM) debuteert als standaarduitvoering op de nieuwe 911. Het komt ook beschikbaar voor andere modellen. Naast nieuwe functies is er meer belangrijk nieuws: het PCM laat zich nu net zo makkelijk en intuïtief bedienen als een smartphone. Telefoons zijn nog makkelijker en beter te verbinden via WLAN, Bluetooth of een kabel. Vanaf de iPhone 5 (iOS-versie 8.4 of hoger) zijn bepaalde Apple CarPlay apps ook tijdens de rit te gebruiken. Voor het overzicht: de belangrijkste nieuwe pluspunten op een rij:

De spil: het multitouch-beeldscherm

Het grote multitouch-beeldscherm fungeert als spil in de bediening. Alle functies die niet direct met het rijden samenhangen, zijn zoals bij een smartphone via een aanraking te bedienen. Het scherm ‘begrijpt’ het verschil tussen kort en lang aanraken en ook wissen, swipen en roteren (met twee vingers) is mogelijk. Spraakbediening is ook inbegrepen. Het PCM heeft zelfs een ‘vooruitziende blik’: zodra de hand nadert, schakelt het over van de overzichts- naar de bedieningsmodus.

Nog makkelijker navigeren

Om bestemmingen in te voeren, kan de bestuurder deze eenvoudigweg op het beeldscherm schrijven. Het complete adres invoeren is niet nodig: het systeem herkent woordfragmenten en geeft op basis daaraan relevante suggesties. Het kort aanraken van één ervan is voldoende om de bestemming te bevestigen. Aansluitend volgt de keus uit diverse routes. Online zoeken, bijvoorbeeld naar POI’s is ook mogelijk.

Precies op tijd

Het is eenvoudig: groen betekent goede doorstroming, geel staat voor stokkend verkeer en rood voor stilstand. Zo wordt verkeersinformatie op het PCM weergegeven. De gegevens hiervoor worden in real-time aangeleverd via de geïntegreerde LTE data- en telefoonmodule. Deze informatie geldt als aanvulling op data die via TMC, TMC pro, mobiele radiosystemen en voertuigvloten binnenkomt. Het resultaat: altijd een goed en betrouwbaar overzicht van de verkeerssituatie. Google Earth en Street View zijn ook geïntegreerd. Zo kan de bestuurder zich nog beter oriënteren.

Apps: Porsche Connect en Porsche Car Connect

Het Porsche Communication Management en de Smartphone werken nauw met elkaar samen, bijvoorbeeld bij online navigatie. Maar er is meer: het PCM kan adressen, foto’s met GPS-coördinaten en zoekresultaten van Google als reisdoel gebruiken. Ook de kalender van de smartphone is op te roepen en streaming-muziek kan via het sound system worden weergegeven.

Zelfs als de bestuurder niet in de auto zit, is hij/zijn ‘in control’. Met de Porsche Car Connect app (voor Apple en Android) is een Porsche op afstand te openen of te vergrendelen. Ook de resterende hoeveelheid brandstof is op te roepen. Bovendien kan Car Connect een noodoproep uitsturen. Het merkt ook pogingen tot inbraak op. De bestuurder wordt dan via de alarmcentrale geïnformeerd