Leusden,
14
november
2022
|
16:52
Europe/Amsterdam

Kampioen Harry King naar Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out

Van 22 tot en met 24 november staat de jaarlijkse Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out op de autosportagenda. Twaalf zeer getalenteerde jonge rijders die dit seizoen hun opwachting in een Porsche Carrera Cup maakten, vechten onderling uit wie de nieuwe Porsche Junior-rijder wordt. De Porsche Carrera Cup Benelux is uiteraard ook vertegenwoordigd, door niemand minder dan de kersverse kampioen Harry King. 

De Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out typeert de sterke aanpak van Porsche als het gaat om jong talent en motorsport. Jaarlijks krijgen twaalf jonge rijders de kans zich te onderscheiden en zo aanspraak te maken op een rol als Porsche Junior. Elke Porsche Carrera Cup heeft de mogelijkheid één jongere af te vaardigen en voor de Porsche Carrera Cup Benelux is dat dit jaar de huidige kampioen Harry King.  

“Uiteraard zijn we verheugd om Harry King naar de Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out af te vaardigen”, aldus Olivier Aerts, Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux. “Wij onderschrijven hiermee nog eens de kracht van de piramide van Porsche Motorsport, maar ook van de Porsche Carrera Cup Benelux. Onze Talent Pool in de Porsche Carrera Cup Benelux, voor rijders van 16 tot 24, heeft in het verleden al meermaals bewezen jonge rijders sterk te vormen en voor te bereiden op een succesvolle carrière binnen Porsche. Ook onze piramide is dus perfect afgestemd op het laten doorstromen van jong talent. In het verleden heeft Porsche Motorsport uiteraard al bewezen perfect met jong talent te kunnen werken. Daarbij denk ik aan Ayhancan Güven, kampioen in de Benelux-competitie en later kampioen in de Porsche Carrera Cup France, van waaruit hij naar de Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out mocht om die vervolgens te winnen. Of recenter nog de jonge sim-racer Laurin Heinrich die de selectie afgelopen jaar won. Dit jaar vaardigen wij onze kampioen Harry King af met uiteraard de hoop dat hij kan winnen.”

De Benelux dankbaar

“Ik kijk er alvast enorm naar uit”, vertelt de 21-jarige Brit die als voorbereiding op de Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out aan een wedstrijd van de Porsche GT3 Cup – Middle East deelnam. “Het is een schitterende kans om dankzij de Porsche Carrera Cup Benelux aan de Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out deel te nemen. Ik heb een zeer sterk sportief jaar achter de rug, met onder meer negen zeges in de Porsche-competitie van de Benelux en wil me nu meten met de elf andere jonge rijders in de selectie van Porsche. Uiteraard zal het doel zijn om te winnen, zeker nu er heel wat kansen op diverse fronten bij Porsche Motorsport zijn door de veranderingen in de endurance-racerij. Verder is groeien bij Porsche Motorsport en het ooit verdedigen van de kleuren van het merk als fabrieksrijders niet alleen een droom, maar ook een doel.” 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.