07
juli
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Jos Verstappen demonstreert Le Mans-winnende Porsche RS Spyder op Zandvoort

Van Merksteijn Motorsport is één van de drie teams die de Porsche RS Spyder dit jaar in Europa aan de start brengt tijdens de vijf 1000-kilometer-races die meetellen voor de Le Mans Series. Daarnaast stond deelname aan de prestigieuze 24 Uur van Le Mans op het programma als onbetwist hoogtepunt van het seizoen. In Frankrijk baarde het Nederlandse Porsche-team opzien door gelijk bij het allereerste optreden in de lange-afstandsklassieker de overwinning voor zich op te eisen. Coureurs Jeroen Bleekemolen, Peter van Merksteijn en Jos Verstappen mochten de beker in ontvangst nemen voor de zege in de LMP2-klasse, waarbij met name Verstappen door zijn snelle rondetijden in de nacht een groot aandeel in de overwinning had. Eerder had de oud-Formule 1-coureur ook de kwalificatie voor zijn rekening genomen, waarin hij de snelste rondetijd in de klasse draaide. Jeroen Bleekemolen reed de start, coureur en teameigenaar Peter van Merksteijn viel de eer te beurt om de winnende Porsche in Le Mans over de finish te rijden.


Ook in de Le Mans Series is het team Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur succesvol. Met twee overwinningen en een tweede plaats in de drie tot nu toe verreden races staat het team aan kop in het klassement van de LMP2-klasse. Na de demonstratie op Circuit Park Zandvoort in het voorprogramma van de DTM vindt de volgende LMS-race plaats op 17 augustus op de Nürburgring.


Jos Verstappen verheugt zich op de demonstratie op Zandvoort. "In Le Mans en tijdens de LMS-races, met name in Spa, hebben we ontzettend veel steun gehad van de Nederlandse fans. Nu kan ik een keer iets terug doen door op Zandvoort de Porsche RS Spyder te besturen. Het wordt ongetwijfeld een mooi spektakel."