|
00:00
Europe/Amsterdam

Jeroen Bleekemolen wint zijn eerste Carrera Cup op Zandvoort

Bij de kwalificatie op zaterdag 18 juli had de 27-jarige ex-DTM-coureur al laten zien wat hij kan door de poleposition te veroveren. Tijdens de race zondag bevestigde hij zijn kwaliteiten. Na het doven van de startlichten won hij de sprint naar de eerste bocht om de eerste plaats tot de finishvlag te behouden. Jeroen Bleekemolen had slechts 33:27.218 minuten nodig om na negentien ronden over de finishlijn van het circuit te rijden. Hij vestigde de snelste rondetijd van de race en finishte twaalf seconden vóór de nummer twee. Daarmee zette hij de grootste voorsprong van het seizoen neer.

Op de tweede plaats eindigde de Zweed Jimmy Johansson, die vorig jaar als tweede eindigde in het eindklassement van de Seat Leon Supercopa en dit jaar voor Hermes Attempto Racing uitkomt. In zijn pas vierde Porsche-race behaalde de 25-jarige zijn beste resultaat tot nu toe in de Carrera Cup.

De winnaar op Zandvoort van vorig jaar, Jan Seyyarth (Duitsland) finishte met zijn 420 pk sterke Porsche 911 GT3 Cup op de derde plaats. De tolimit/Seyffarth Motorsport-coureur eindigde slechts vier tiende van een seconde achter Johansson, die hij de laatste helft van de race onder druk had gezet. De voormalige Porsche Junior is dankzij de podiumplaats de nieuwe leider in het klassement.

Op slechts tienden van seconden achter Johansson en Seyffarth volgden twee nieuwkomers in de Carrera Cup. De Deen Nicki Thijm van Hermes Attempto Racing en de Duitser Sebastian Asch van Schnabl Engineering PZ Niederrhein eindigden respectievelijk op een vierde en vijfde plek.

Tweevoudig racewinnaar Thomas Jäger (Duitsland, MS Racing PZ Hamburg Nord-West) was naar Nederland gekomen als klassementsleider, maar eindigde op de achtste plaats. Tijdens de 10-rondensprint was de voormalige DTM-coureur met zijn Porsche als tweede gekwalificeerd. Door een valse start werd Jäger met een drive-through penalty bestraft, waardoor hij enige tijd op de vijftiende plaats reed.

Winnaar Jeroen Bleekemolen: ‘Wat een geweldig weekend! Alles klopte. Het is voor het eerst dat we geen problemen ondervonden. Mijn team heeft erg hard gewerkt voor deze overwinning en daar wil ik ze voor bedanken. Deze eerste overwinning is natuurlijk psychologisch erg belangrijk. Het maximale aantal punten betekent ook dat ik weer in de strijd om de titel meedoe. Ik ga ervoor zorgen dat we elke race goede resultaten behalen.’

‘Mijn strategie was om achter de top drie te blijven plakken’, vertelt de nummer twee, Jimmy Johansson. ‘Maar ik kwam zo goed weg bij de start dat ik als tweede uit de eerste bocht kwam. De Porsche was echt briljant vandaag. Ik kon al snel makkelijk van mijn tegenstanders wegrijden. Ongeveer halverwege de race begonnen mijn banden te verslechteren en werd het gat iets kleiner. Maar ik had geen probleem om mijn plek te verdedigen. Ik ben in de wolken met mijn eerste podiumplek met de Porsche.’

Jan Seyffarth (derde): ‘Ik kwam naar Zandvoort als tweede in het klassement en ga er weg als klassementsleider. Wat kan ik mezelf nog meer wensen? Ik ben erg tevreden over mijn weekend. De kwalificatie had beter gekund, maar uiteindelijk is alles erg goed verlopen.’

Op dinsdag 21 juli zendt N-TV de hoogtepunten van de race in Zandvoort uit in het programma Speed.