02
november
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Jeroen Bleekemolen opnieuw kampioen in Porsche Mobil1 Supercup

Jeroen Bleekemolen, die dit jaar in de Porsche Mobil1 Supercup uitkwam voor het Duitse team Konrad Motorsport, beleefde in de merkenraceklasse een bijzonder succesvol seizoen. Hij begon het jaar al goed met twee overwinningen in Bahrain en zegevierde ook in Turkije, België en tijdens de tweede wedstrijd in Abu Dhabi. Maar misschien nog wel belangrijker dan die overwinningen was vooral de constantheid waarmee Bleekemolen scoorde: tijdens alle 13 races van het seizoen eindigde hij op het podium. Daarmee vestigde de jongste telg uit de bekende Aerdenhoutse racefamilie ook een nieuw record in de Porsche Mobil1 Supercup. Gedurende het seizoen was de Duitser René Rast de sterkste tegenstander voor Bleekemolen. Met vier overwinningen op rij was Rast vooral in de middelste fase van het seizoen succesvol, maar op Spa eindigde hij in de achterhoede, terwijl Bleekemolen met een overwinning juist verder kon uitlopen. Zo had onze landgenoot tijdens het laatste raceweekeinde van het jaar nog maar één punt nodig om zich opnieuw kampioen te mogen noemen.


Na het winnen van de titel in de Porsche Mobil1 Supercup van vorig jaar en de klassezege met de Porsche RS Spyder tijdens de 24 Uur van Le Mans 2008, samen met Jos Verstappen en Peter van Merksteijn, is de titel dit seizoen voor Jeroen Bleekemolen het derde grote autosportsucces met Porsche. “Het was een fantastisch seizoen”, zegt de coureur terugblikkend. “Dat ik de titel opnieuw gewonnen heb, laat zien dat mijn succes van vorig jaar geen toevalstreffer was. Ook dit seizoen stonden er snelle rijders en goede teams aan de start. Ik ben er trots op dat ik met een goed team nog een keer kampioen geworden ben.” Bleekemolen beschouwt zijn overwinning tijdens de eerste race van het seizoen in Bahrain als de mooiste: “Het was de eerste race met een team dat voor mij nieuw was. Voor die tijd wist ik niet zo goed, waar we precies zouden staan. Na de overwinning was alle twijfel weg.”


Wat Bleekemolen volgend jaar gaat doen, staat nog niet vast. “Ik zou geen bezwaar hebben tegen nog een seizoen in de Supercup”, zegt hij. Daarnaast kijkt hij naar mogelijkheden in de Amerikaanse racerij. Voorlopig is hij tevreden met zijn situatie: “Ik kan racen en daar ook nog eens goed van leven. Dat is een groot voorrecht, dat niet veel mensen hebben. Ik ben dankbaar voor wat ik bereikt heb en ik verheug me op wat nog voor me ligt”, aldus Bleekemolen. Patrick Huisman sloot het seizoen in de Porsche Mobil1 Supercup als vierde af.