|
00:00
Europe/Amsterdam

Jeroen Bleekemolen na winst aan de leiding halverweg porsche m0bil 1 supercup

Jeroen Bleekemolen lijkt momenteel niet te stoppen. Eind mei behaalde hij op het stratencircuit in Monte Carlo zijn eerste zege van het seizoen in de Porsche Mobil1 Supercup in wat algemeen als de belangrijkste race van het jaar beschouwd wordt. Vorige week won hij samen met oud-Formule 1-coureur Jos Verstappen en teameigenaar Peter van Merksteijn met de Porsche RS Spyder van Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur de LMP2-klasse tijdens de 24 Uur van Le Mans. En nu vierde hij in Magny-Cours zijn tweede overwinning van het jaar in de Porsche Mobil1 Supercup. “De startfase was enigszins vreemd, want de Fransman Armindo, die als eerste mocht vertrekken, kreeg zijn motor niet gestart. Iedereen verwachtte, dat de start zou worden uitgesteld, maar dat bleek niet het geval. Zo pakte ik de leiding en kon deze de hele race vasthouden”, aldus Bleekemolen na afloop van de wedstrijd.

Jaap van Lagen, die uitkomt voor het Damac Kadach Racing Team, maakte er met zijn tweede plaats een Nederlandse dubbelzege van. De coureur uit Ede eindigde voor de tweede maal dit seizoen op het podium. “Samen met Jeroen Bleekemolen kon ik enigszins van de rest van het veld weglopen”, vertelde hij. Viervoudig Supercup-kampioen Patrick Huisman (IRWIN Racing) eindigde als vierde net naast het podium. De overige vier Nederlandse deelnemers in de Porsche Mobil1 Supercup, Tim Buijs (Bleekemolen’s Race Planet), Paul van Splunteren en Simon Frederiks (beide HSF Porsche Eindhoven) en Sebastiaan Bleekemolen (Bleekemolen’s Race Planet) eindigden als kwartet op de plaatsen 17 tot en met 20.