26
augustus
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Jeroen Bleekemolen met winst stap dichterbij titel in Porsche Mobil1 Supercup

Bleekemolen had in Valencia al de kampioenstitel in de Porsche Mobil1 Supercup veilig kunnen stellen, maar dan had hij minimaal vijf punten meer moeten behalen dan zijn enig overgebleven concurrent in de titelstrijd, de Ierse rijder Damien Faulkner. Doordat Faulkner achter Bleekemolen en de Duitser Jörg Hardt als derde over de eindstreep kwam, lukte dit uiteindelijk niet, maar met nog twee races te gaan en een voorsprong van 44 punten heeft Bleekemolen inmiddels wel een riante voorsprong.


Op het stratencircuit van Valencia, waar voor het eerst een groot internationaal race-evenement verreden werd, kwalificeerde Bleekemolen zich oorspronkelijk als tweede achter de Brit Sean Edwards. Die zag zijn snelste trainingstijd echter worden geschrapt, omdat bij de technische nacontrole niet meer de reglementair voorgeschreven hoeveelheid brandstof in zijn auto aanwezig was. Zo kreeg Bleekemolen alsnog de pole-position in de schoot geworpen. Ook Patrick Huisman (IRWIN Racing) kwalificeerde zich met zijn negende plaats in de top tien.


In de race leidde Bleekemolen van start tot finish en stelde zo op overtuigende wijze zijn derde seizoenszege veilig. Huisman eindigde als zevende. Routinier Michael Bleekemolen (Racing Team Jetstream) komt als 18e over de eindstreep, één plaats voor Simon Frederiks (HSF Porsche Centrum Eindhoven). Sebastiaan Bleekemolen (Bleekemolen’s Race Planet) en Jaap van Lagen (DAMAC Kadach Racing) vallen beide voortijdig uit. Voor Paul van Splunteren (HSF Porsche Centrum Eindhoven) en Tim Buijs (Bleekemolen’s Race Planet) is de race zelfs al in de eerste ronde ten einde nadat beide betrokken raakten in een aanrijding.


Na tien van twaalf races leidt Jeroen Bleekemolen in de tussenstand van de Porsche Mobil1 Supercup met 160 punten voor de Ier Damien Faulkner (116 punten) en de Duitser Chris Mamerow (98 punten).