Leusden,
24
november
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

IONITY breidt netwerk van snelladers versneld verder uit

IONITY gaat zijn Europese netwerk van snelladers versneld verder uitbreiden. De joint venture onderhoudt nu al Europa’s grootste netwerk van high-performance laadstations dat toegankelijk is voor de meeste elektrische auto’s. Tot 2025 neemt het aantal locaties naar verwachting verder toe van net geen 400 tot meer dan 1.000. Dat levert zo'n 7.000 oplaadpunten op, ruim vier keer meer dan de huidige 1.500. Porsche en de overige medeaandeelhouders van IONITY investeren daarvoor tot 2025 700 miljoen euro.

Het IONITY-netwerk maakt gebruik van het European Combined Charging System (CCS), de laadstandaard in Europa. Dankzij de 800 volt-technologie van de laadstations is de Porsche Taycan daar met een maximale laadsnelheid tot 270 kW in no time volledig op te laden. Als Taycan-rijders gebruikmaken van de Porsche Charging Service, profiteren ze bij de IONITY snellaadstations ook van een sterk verlaagd tarief van momenteel 0,33 euro per kilowattuur.

“We zien een duidelijke stijging in elektromobiliteit en de daarmee samenhangende vraag naar snellaadlocaties”, zegt Oliver Blume, CEO van Porsche AG. “Bij Porsche is in 2025 de helft van de wereldwijd verkochte auto's gedeeltelijk of volledig elektrisch, en tegen het einde van het decennium wordt dat zelfs meer dan tachtig procent. Door te investeren in de IONITY-joint venture geven we een belangrijk signaal af aan onze klanten dat we het comfort en gemak van reizen in een elektrische auto nog verder verhogen.” 

De aandeelhouders van IONITY zijn de Volkswagen Groep met Audi en Porsche, de BMW Groep, Mercedes Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motors met KIA en - op termijn - de investeringsmaatschappij Blackrock.

IONITY-strategie 2.0: groter netwerk, aanzienlijk meer gemak

IONITY-laadpunten komen niet alleen langs de Europese snelwegen, maar ook in de buurt van grote steden en langs drukke hoofdwegen. Deze toekomstige locaties worden voorzien van zes tot twaalf oplaadpunten. Verder worden bestaande laadstations waar veel vraag is naar snelladers uitgebreid met extra laadpunten. IONITY wil daarnaast het comfort en de service op de locaties aanzienlijk verhogen. Daartoe wil de onderneming meer grond verwerven om oplaadparken met eigen horeca en aangesloten winkels in te richten.

Porsche Charging Service met bijna 200.000 oplaadpunten

De Porsche Charging Service geeft wereldwijd toegang tot oplaadpunten van verschillende aanbieders, waaronder IONITY. Er zijn momenteel bijna 200.000 oplaadpunten aangesloten in twintig landen in Europa. Daaronder bevinden zich zo'n 6.500 laadpunten met een laadvermogen van meer dan 50 kW gelijkstroom. Porsche neemt de centrale afrekening voor zijn rekening. Naast het netwerk van de IONITY-joint venture is Porsche voornemens om eigen snellaadstations op te zetten langs de belangrijkste routes door Europa.

Met Destination Charging maakt Porsche het opladen van elektrische modellen en plug-in hybrides ook op bijzondere locaties mogelijk, zoals exclusieve restaurants, toonaangevende musea, jachthavens en sportclubs. Porsche-rijders kunnen daar gratis het accupakket van hun auto laden. Momenteel kan dat al bij ruim 2.700 AC-oplaadpunten in meer dan zeventig landen; verdere uitbreiding is in volle gang. In ons land zijn al Porsche Destination Charging laadpunten in gebruik bij restaurant Het Koetshuis in Bennekom op de Veluwe en museum Voorlinden in Wassenaar. Op het Nationale Park De Hoge Veluwe is Destination Charging binnenkort actief en Kasteel De Wittenburg in Wassenaar is het meest recent als toekomstige partner toegevoegd. Alle (toekomstige) Porsche Destination Charging-laadpunten zijn eenvoudig te vinden: ze zijn opgenomen in de navigatiesystemen, apps en website van Porsche.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.