Leusden,
29
december
2023
|
08:00
Europe/Amsterdam

In beeld: groepsportret van acht generaties Porsche 911

Speciaal voor het jubileum van de Porsche 911 zorgde het Porsche Museum voor een uniek samenkomen van alle acht generaties van de jubilerende sportwagen.

Zes decennia Porsche 911. Zes decennia die garant stonden voor puur rijplezier. De afgelopen 60 jaar is de Porsche 911 uitgegroeid tot een iconische sportwagen die veel meer is dan een transportmiddel én met recht de status van klassieker heeft. Daarnaast is het model al zestig jaar toonaangevend op technisch vlak met een continue stroom aan innovaties.

Porsche 60 jaar 911 - groepshots -7

Geen enkele auto ter wereld kent dezelfde uitgebreide traditie en ontwikkeling als de Porsche 911. Sinds de onthulling als Porsche 901 op de autoshow van Frankfurt in September 1963 is het een auto die liefhebbers in verroering brengt. De 911 is het kloppend hart van Porsche en grotendeels verantwoordelijk voor de algehele designtaal, niet alleen voor de acht generaties van de 911 maar voor elk Porsche model. Iedere Porsche is ten slotte een van de sportiefste modellen in het marktsegment.

60 jaar Porsche 911

Medewerkers van Porsche hebben de 911 sinds 1963 stapsgewijs verbeterd. Het is een proces van evolutie in plaats van revolutie, verbeteringen en optimaliseringen worden doorgevoerd zonder het karakter te veel te wijzigen. Gedurende de afgelopen 60 jaar zijn er meer dan 1,2 miljoen Porsche 911 modellen gebouwd van acht verschillende generaties.

Porsche 60 jaar 911 - groepshots -5

De Porsche 911 blijft een unieke verschijning: gisteren, vandaag en morgen. De 911 combineert prestaties met dagelijks gebruiksgemak, traditie met innovatie, exclusiviteit met maatschappelijke acceptatie en een sportief ontwerp met functionaliteiten zoals geen enkele auto dat doet. Ferry Porsche vatte het treffend samen:

“De 911 is de enige auto waarmee je vanuit een safari in Afrika kunt doorrijden naar Le Mans, om vervolgens koers te zetten naar het theater en aansluitend door de straten van New York kunt toeren.”

Porsche 911 laat dromen uitkomen

Elke Porsche 911 biedt hetzelfde gevoel. Van ergonomisch gevormde sportstoelen, de aanblik op het instrumentarium en het intuïtieve bedieningsgemak. De lange, lage voorklep met twee gewelfde wielkasten, ideaal om de auto zo strak mogelijk langs de binnenkant van de bocht te kunnen plaatsen.

Porsche 60 jaar 911 - groepshots -6

Het starten van de motor geschiedt nog altijd links van het stuurwiel, het geluid van de boxermotor is daarnaast onmiskenbaar. Typisch Porsche. Luchtgekoeld of watergekoeld, de boxermotor die achterin iedere 911 is geplaatst zorgt voor een unieke beleving.

Betrouwbaarheid en efficiëntie zijn eveneens kenmerkend voor de 911, geen wonder dat er geen enkele andere sportwagen zoveel race-overwinningen behaald heeft. De Porsche 911 is het hart van het merk Porsche en de belichaming van de sportwagen wereldwijd. Een uniek totaalconcept dat iconisch design, sportiviteit en volledige geschiktheid voor dagelijks gebruik combineert - en daardoor een icoon onder de sportwagens is geworden.

Porsche 60 jaar 911 - groepshots -3

Oliver Blume, voorzitter van de Raad van Bestuur van Porsche AG: “Het merk Porsche staat voor de combinatie van een iconische historie met moderne, sportieve luxe. Onze sportauto’s laten dromen uitkomen.”

Porsche 60 jaar 911 - groepshots -2

Porsche 60 jaar 911 - groepshots -1

Porsche 60 jaar 911 - groepshots -4

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.