Leusden/Frankfurt,
16
september
2015
|
15:45
Europe/Amsterdam

IAA Frankfurt: de eerste impressies

Porsche steelt de show op de Internationale Automobil Ausstellung (IAA) in Frankfurt. Naast de nieuwe 911 is er de spectaculaire Porsche ‘Mission E’. De boodschap is duidelijk: sportwagens hebben de toekomst!

De IAA is de belangrijkste autotentoonstelling van het najaar. Voor Porsche is het bovendien (bijna) een thuiswedstrijd. De IAA gaat op 17 september open voor het publiek; traditioneel zijn de twee dagen ervoor gereserveerd voor de media.

De Porsche stand op het op het immense ‘Messegelände’ in Frankfurt werd direct overspoeld door journalisten, cameramensen en andere persvertegenwoordigers. Dé verrassing daar is namelijk studiemodel ‘Mission E’, een volledig elektrisch aangedreven vierzits sportwagen, die in alles een echte Porsche is. Het uiterlijk is direct herkenbaar én wijst de weg naar de toekomst. De techniek is uitermate vooruitstrevend: de vierdeurs Mission E heeft een aandrijfsysteem met twee elektromotoren. Samen leveren ze meer dan 440 kW/600 pk en dat vermogen wordt verdeeld over de vier aangedreven wielen. Resultaat: een sprint van 0-100 in 3,5 s en een topsnelheid van meer dan 250 km. Dankzij de grote accucapaciteit bedraagt de actieradius ruim 500 km. De accu is te laden met het Porsche Turbo Charging-systeem. Dit innovatieve 800 Volt-systeem (een primeur) laadt de accu in slechts 15 minuten tot 80%. Ook het interieur van het studiemodel is vooruitstrevend: de meeste functies zijn te bedienen via gebaren en zelfs oogbewegingen – de Porsche Mission E is in alles klaar voor de toekomst.

Evenement 911
Een nieuwe 911 is altijd een evenement. En dat bleek ook weer tijdens de persdagen op de IAA. Journalisten en cameramensen van over de hele wereld verdrongen zich rond de nieuwe 911 Carrera en Carrera S die voortaan gebruik maken van krachtige, efficiënte turbomotoren die bovendien klinken als een klok. De nieuwe 911 Carrera en Carrera S presteren nog beter dan hun voorgangers en zijn daarbij ook nog eens tot 12% zuiniger. De IAA in Frankfurt was bovendien de eerste gelegenheid om kennis te maken met de subtiele, maar ‘rake’ uiterlijke modificaties en met het nieuwe online navigatie- en entertainmentsysteem. Alle journalisten konden op de Porsche stand vaststellen dat de 911 nog steeds voorop loopt op de weg die hij in 1963 al insloeg: richting toekomst.