Leusden,
02
november
2015
|
23:00
Europe/Amsterdam

Herrie in het museum

Eén keer per jaar wordt de rust in het Porsche Museum in Stuttgart bruut verstoord. Tijdens de Porsche Sound Night zetten klassiekers het op een brullen!

Eén keer per jaar is het Porsche Museum in Stuttgart het decor voor de Porsche Sound Night. Bij de afgelopen editie was Gijs van Lennep eregast. De tweevoudig Le Mans-winnaar vertelde de aanwezigen over een keerpunt in zijn carrière: de Targa Florio van 1973. Deze race dankt zijn legendarische reputatie aan een combinatie van scherpe bochten en ongekend hoge snelheden, ook de in dorpjes op de route. Van Lennep: “We scheurden tijdens tests met wel 200 km/h door de straten - de lokale bevolking stond langs de rand…”

Illegaal
De ‘tests’ tijdens de Targa Florio waren niet geheel legaal. En dus werden deelnemers nogal eens aangehouden. Volgens Van Lennep hadden de agenten daarbij slechts één doel: de raceauto in kwestie nader bekijken. Na zo’n ‘officiële inspectie’ ging het gas er weer vól op.

Akoestische ondersteuning
Het verhaal van Van Lennep is de kern van de Porsche Sound Night: voormalige Porsche-coureurs vertellen over hun ervaringen en avonturen met Porsche. En dat wordt akoestisch ondersteund: met het originele motorgeluid. Zet de speakers op tien en geniet van deze klinkende voorbeelden.