04
augustus
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Groot aanbod aan bijzondere opties voor de Porsche Panamera

Bij het personaliseren van Porsches nieuwe Gran Turismo gaat de aandacht niet alleen uit naar het gebruik van de allerbeste materialen – zoals leder, hout, aluminium en koolstofvezel – maar ook en vooral naar de verwerking en afwerking daarvan. Het belangrijkste principe bij Porsche Exclusive is dan ook: vakmanschap van de hoogste orde om maatwerk te bieden. Dat betekent onder meer dat het stikken van het leder volledig met de hand geschiedt.


De vele jaren ervaring van de specialisten van Porsche Exclusive komen vooral naar voren bij de handmatige afwerking van houten oppervlakken. Fraai mahoniehout, zoals gebruikt bij de bouw van luxe jachten, vergt bijzonder vakmanschap en is verkrijgbaar via Porsche Exclusive & Tequipment.

Donker mahoniehout contrasteert stijlvol met de lichtgetinte esdoorn inzetten. Het wordt toegepast in het Yachting Mahogany Interior Package, in de vorm van panelen op het dashboard, op de portieren en op de centrale console. Dit geheel is een van de topstukken in het aanbod van Exclusive & Tequipment. Handgrepen boven de portieren en de rand van het multifunctionele driespaaksstuur in puur mahonie passen er uitstekend bij en vormen zo de perfecte match.


Porsche Exclusive biedt voor het interieur een groot aantal mogelijkheden voor verdere verfijning. Zo kunnen de louvres van de ventilatieroosters, de zonnekleppen, de binnenspiegel, de bekleding van de stuurkolom en van de console voor en achter in een topkwaliteit leder worden geleverd.

Het Interior Package op zijn beurt wordt desgewenst geleverd met een aantal elementen uitgevoerd in de kleur van de auto, zoals bijvoorbeeld de ventilatieroosters en zelfs de sleutel van de auto. Het Porsche-logo op de hoofdsteunen is als optie zeer populair in zowel de Cayenne als in de sportauto’s van Porsche; het is in de Panamera verkrijgbaar op zowel de vóór- als de achterhoofdsteunen.


Panamera’s met PDK – Porsche Doppelkupplung, de transmissie met dubbele koppeling – kunnen worden uitgerust met een versnellingshendel van aluminium, uitgevoerd volgens een uniek ontwerp.

De wijzerplaten van de instrumenten en de Sport Chrono-stopwatch worden op verzoek uitgevoerd in Luxorbeige, Indischrood of Carrarawit, waardoor zij kleurrijke hoogtepuntjes vormen. Als bijpassende elementen kunnen de veiligheidsriemen in Zilvergrijs of Indischrood worden geleverd. De Panamera-rijder die zich echt wil onderscheiden kan ten slotte kiezen voor verlichte of niet verlichte dorpelbekleding met de modelnaam erin aangebracht, vervaardigd uit koolstofvezel of geborsteld aluminium.


Een ander exclusief item in het aanbod van Exclusive en Tequipment is de koelbox van 10,5 liter inhoud, die achter in de Panamera tussen de stoelen wordt gemonteerd. De box kan worden in- en uitgeschakeld en koelt tot zo’n 6 oC. Twee fraaie glazen met het Porsche-logo worden bijgeleverd.


De nieuwe Porsche Panamera kan af fabriek worden geleverd met het Porsche Rear Seat Entertainment. Dit systeem omvat twee 7-inch kleurendisplays – die tegen de rugleuning van de voorstoelen zijn gemonteerd – met individuele spelers en twee draadloze infraroodkoptelefoons. De met leder beklede consoles waarin de displays zijn ondergebracht, zijn voorzien van een USB-aansluiting. Het systeem wordt via touchscreen bediend en speelt volledig trillingvrij zowel cd’s als dvd’s af. Aparte aansluitingen zijn er voor twee losse audiovisuele apparaten, gameconsoles of iPods®.


De sportieve, elegante uitstraling van de Panamera kan verder worden versterkt met roosters in de kleur van de auto. Ook het onderste paneel aan de achterzijde – met de uitlaten en de diffuser – is leverbaar in de kleur van de auto.


Om aan zeer uiteenlopende vervoersbehoeften tegemoet te komen, biedt Porsche Tequipment diverse dragers en bevestigingsmogelijkheden voor Porsches daktranspo