Leusden,
15
april
2018
|
07:00
Europe/Amsterdam

Expedición Cayenne

Porsche Latin America nam eind vorig jaar afscheid van de tweede generatie Cayenne, door met de auto een onvergetelijke roadtrip te maken. Op 9 november 2017 vertrok een in de kleuren van Porsche Motorsport gehulde Cayenne S uit Montevideo, om langs de zuidkust van Uruguay in oostelijke richting naar Punta del Este te rijden. Vanuit deze plaats begon de auto aan een ongekend avontuur van bijna 19.000 kilometer, door 15 landen in Zuid- en Midden-Amerika.

Na twee maanden werd de Cayenne S onthaald door een kleurrijke karavaan Porsches van alle leeftijden, bij Porsche Centre Interlomas aan de westkant van Mexico-Stad. Op het rood-zwart-witte plaatwerk van de Cayenne S had zich inmiddels een dikke laag vuil en stof gehecht, zoals ook het interieur vies en stoffig was. Achter het stuur van de Cayenne S zat niemand minder dan urban outlaw Magnus Walker.

Cayenne baant zich een weg van Uruguay naar Chili

Latijns-Amerika per auto doorkruisen is een loodzware uitdaging. De temperaturen, de regenval, de hoogten – alles is er extreem. De Zuid-Amerikaanse landen staan met elkaar in verbinding door vulkanisch gebergte, pampa’s en woestijnen. Het landschap verandert voortdurend. Kortom: geen continent was beter geschikt om afscheid te nemen van de tweede generatie Porsche Cayenne. Vanuit Uruguay leidde de route naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, om af te buigen naar het idyllische Bariloche. Van hieruit doorkruiste de Cayenne het Andes-gebergte naar Temuco in Chili. Vervolgens ging de rit noordwaarts, naar Santiago de Chile, en stak de Cayenne voor een tussenstop in de Argentijnse wijnstreek Mendoza voor de tweede keer de Andes over. Onderweg naar Bolivia en Paraguay bereikte de expeditie bij het Titicacameer het hoogste punt, op 3812 meter boven zeeniveau.

Geen twijfel over de capaciteiten van de Cayenne

De V6-turbomotor van de Cayenne S sloeg onderweg geen slag verkeerd, ook al kreeg hij extreme temperaturen, grote hoogten en een enkele tank benzine van bedenkelijke kwaliteit te verwerken. De etappes over vergane paden en kapotte wegen onderging de Cayenne gelaten. Geen moment hoefde het team te twijfelen aan de capaciteiten van de auto. De route kronkelde door Peru en Ecuador, en bij elke tussenstop was een grote menigte Porsche-liefhebbers op de been. Magnus Walker stapte in Colombia in en reed van Bogota naar Medellin. In Cartagena, aan de Caribische kust van Colombia, werd de Cayenne verscheept naar Colon in Panama. Van daaruit leidde de route naar de culturele caleidoscoop van Costa Rica, Nicaragua, Honduras, El Salvador en Guatemala.

Finish in Mexico-Stad

Na een tocht van meer dan twee maanden door de meest fantastische en uitdagende gebieden ter wereld, bereikte het team Mexico-Stad. Daar werd de Cayenne S als een held onthaald. “We hebben geen moment getwijfeld aan de Cayenne S. De auto heeft alle uitdagingen die we zijn tegengekomen zonder enig probleem doorstaan,” zegt George Wills, president en CEO van Porsche Latin America. “We zijn er trots op dat we het zoveelste hoofdstuk hebben toegevoegd aan het succesverhaal dat onze sportieve premium SUV is.”