06
augustus
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Exclusief : nieuwe gelimiteerde versie van speciale Boxster en Cayman

Met deze uitbreiding wordt het gamma sportauto’s met een middenmotor van Porsche steeds breder. De Boxster S Porsche Design Edition 2 en de Cayman S Sport zijn beide voorzien van een 3,4-litermotor met 303 pk (223 kW) – dat is 8 pk meer dan de Porsche Cayman S en de Porsche Boxster S.


Carrara White

De Boxster S Porsche Design Edition 2 geeft de exclusieve lakkleur Carrara White een nieuwe dimensie: de standaard SportDesign-sterspaakwielen van 19 inch, de luchtinlaten aan beide zijden, de middenconsole en de wijzerplaten in het instrumentarium zijn allemaal afgewerkt in de kleur Carrara White. Een sportieve, grijze striping over de lengte van de auto accentueert de fraaie, witte afwerking van de Boxster S Porsche Design Edition 2, net als de rode achterlichten dat doen. Voor een fraai contrast zijn de klassieke kleuren Stone Grey en Black gebruikt voor het dak en het lederen interieur.

De auto wordt bij aflevering vergezeld van een uniek accessoire voor de koper: het Porsche Design Edition 2 Chronograaf-herenpolshorloge uit de Dashboard-collectie. Dit polshorloge is voorzien van een witte wijzerplaat, wat refereert aan de witte toerenteller en snelheidsmeter in de Boxster S Porsche Design Edition 2. Het herenpolshorloge is uiteraard speciaal ontwikkeld voor het nieuwe Porsche-model.


Serieuze GT3-look

De Cayman S Sport is kleurrijker dan de Boxster S Porsche Design Edition 2: standaard is hij leverbaar in de kleuren van de Porsche GT3: oranje en groen. De typeaanduiding is te vinden op de flank van de auto. Andere kleuren die beschikbaar zijn voor dit model: Black, Indian Red, Speed Yellow en Carrara White. De kleur Arctic Silver Metallic is verkrijgbaar tegen meerprijs.

Net als op de GT3 vormen de zwarte velgen, buitenspiegels en luchtinlaten een sportief contrast op de Cayman S Sport. De kleur karakteriseert tevens het interieur van de auto, met zijn ronde instrumenten zonder de gebruikelijke behuizing rondom. En er zijn meer elementen die de Cayman S Sport zijn extra sportieve uitstraling geven. Bijvoorbeeld de Bi-xenon koplampen, het Sports Chrono-pakket en de sportstoelen, dat standaard geleverd wordt. De sportuitlaten met dubbele einddemper en de alcantara-afwerking op de versnellingspook, de handrem en het stuurwiel zorgen voor een serieuze GT3-look.

Behalve de 303 pk van de boxermotor geven het standaard gemonteerde Porsche Active Suspension Management (PASM), dat de gehele auto 10 millimeter verlaagt, en de spoorverbreders van vijf millimeter achter de 19-inch SportDesign-wielen een sensatie van sportieve kracht.


Gelimiteerde oplage

De Porsche Boxster S Porsche Design Edition 2 en de Cayman S Sport zijn de opvolgers van de Cayman S Porsche Design Edition 1 en de Boxster RS 60 Spyder, die inmiddels zijn uitverkocht. Ook de twee nieuwe Porsche-modellen zijn gebaseerd op de prijswinnende Boxster S en Cayman S.

Nog maar een paar weken geleden won Porsches roadster de eerste prijs in de categorie ‘sportiefste cabriolet tot 80.000 euro’ van het Duitse autoblad Sport Auto. Uit een klantonderzoek van J.D. Power kwam de Porsche Boxster als eerste uit de bus in de categorie ‘beste model’.

Afgaand op de ervaringen met de Cayman S Porsche Design Edition 1 en de Boxster RS 60 Spyder verwacht Porsche een grote vraag naar de twee nieuwe modellen.

Elke auto wordt voorzien van een uniek serienummer dat is terug te vinden op een plaquette op het dashboardkastje. De twee nieuwe Porsche-modellen verschijnen in een gelimiteerde oplage. Van de Boxster S Porsche Design Edition 2 produceert Porsche 500 exemplaren. De verkoopprijs van dit model bedraagt €91.000,-. De Cayman S Sport verschijnt in een oplage van 700 exemplaren. De verkoopprijs van dit model is €98.500,-. De prijzen zijn inclusief BTW en BPM.

De wereldpremière van deze twee modellen