16
november
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Eerste 1:1 Porsche 911 in chocolade ooit

Porsche Centrum Gelderland heeft een 997 Carrera S volledig in de melkchocolade laten zetten als stunt voor de komende feestdagen. Terwijl Sinterklaas afgelopen zaterdag in Schiedam aan wal kwam, waren meester-chocolatier Jan Blancken en zijn mensen de gehele dag bezig met hun kunstwerk van melkchocolade. Voor de Sinterklaasstunt gebruikten de chocolatiers liefst 175 kilo chocolade, het equivalent van ruim elfhonderd repen melkchocolade, die in twee smeltbakken in de werkplaats werden gesmolten. Daarnaast gebruikte het team ook nog een paar kilo witte chocolade voor accenten als de verlichting.  


De chocolade-actie werd bedacht door Eric-Jan Straathof, general manager van de Barry Callebaut Group én Porsche-rijder, samen met Mark Wegh van Porsche Centrum Gelderland. De Barry Callebaut Group is een van de grootste chocoladefabrikanten ter wereld. Het duo zag parallellen tussen een Porsche 911 en chocolade: het zijn beide producten met een hoge dosis verleiding, passie en fun. En in beide gevallen zijn ze zo weg.


De 911 in chocolade staat tot aan de kerst prominent in de showroom van Porsche Centrum Gelderland. Tot dat moment mag de temperatuur in de showroom niet boven de 27 graden komen om te voorkomen dat de chocolade smelt.