20
maart
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Dubbele zege voor Porsche in 12-uursrace van Sebring

De 12 Hours of Sebring vond plaats op zaterdag 15 maart in de Amerikaanse staat Florida. Jan Lammers deed mee met het Zwitserse team Horag Racing. Samen met zijn teamgenoten Fredy Lienhard (Zwitserland) en Didier Theys (België) resulteerde dat in een verdienstelijke vijfde plaats in de sterk bezette LMP2-klasse en de zevende plaats overall. Tijdens de gehele race reed de rood-witte Porsche RS Spyder met nummer 27 in de top 10.Porsche heeft geschiedenis geschreven met de dubbele overwinning in de 56e editie van de 12 Hours of Sebring. Een menigte van 150.000 enthousiaste toeschouwers zag Porsches RS Spyder als eerste en tweede finishen. Na een spannende strijd met onder meer titelverdediger Audi bereikte de 476 pk sterke Porsche RS Spyder van het team Penske Racing als eerste de finish. Het team liet daarmee de bijna driehonderd pk sterkere auto’s uit de LMP1-klasse – zoals de Audi R10 TDI en de Peugeot 908 – achter zich. Dat maakt de prestatie van Porsche direct een historische: voor de eerste keer in het bestaan van de 12-uursrace van Sebring gaat de algemene overwinning naar een raceauto uit de LMP2-klasse.Porsche domineerde de race, want de tweede plaats werd veroverd door de RS Spyder van het team Dyson Racing. Door de dubbele zege gaat het merk goed van start in de American Le Mans Series 2008, waarvan de 12 Hours of Sebring de openingsrace is.Succesvolste deelnemer

Met de dubbele overwinning vervolgt Porsche zijn succesverhaal in Sebring, dat in 1973 begon met een eerste plaats voor het model 911 en voorlopig in 1988 eindigde met ‘goud’ voor de Porsche 962.

Het automerk behaalde op de Sebring International Raceway, een voormalige luchtmachtbasis en één van de oudste circuits van de Verenigde Staten, maar liefst achttien ‘overall’-zeges en 65 klasse-overwinningen. Dat maakt Porsche tot de succesvolste deelnemer aan deze legendarische race.